Соціальна комісія розпочала роботу в новому році

4 січня постійна депутатська комісія з питань соціального захисту та охорони здоров’я під головуванням Віталія Лисака провела своє перше засідання в 2021 році.

Серед запрошених були присутні заступники міського голови Михайло Волинець та Роман Хондока, директор Вараського міського центру соціальних служб Світлана Пашко, директор КНП ВМР "Вараський ЦПМД" Жанна Мирончук, старости сіл Вараської територіальної громади.

Депутати розглянули проєкт рішення №84 від 28.12.2020 року «Про внесення змін до рішення Кузнецовської міської ради від 06.04.2017 №636 «Про затвердження структури Вараського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді». В зв’язку з приєднанням до Вараської міської територіальної громади  сіл та з метою забезпечення якісного соціального обслуговування громадян, які потребують такого обслуговування, даним проєктом  пропонується внести зміни до структури центру, а саме ввести 3 посади для роботи з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах, у віддалених селах Більська Воля, Мульчиці, Озерці.

Ще одним питанням, яке розглянули члени соціальної комісії, стала тема подальшої роботи ФАПів (фельдшерсько-акушерських пунктів) на приєднаних територіях. Присутні старости  та заступники міського голови розповіли, в  якому стані знаходиться майно та загалом про ситуацію на місцях.  Обговорення питань про те як організувати процес передачі даного майна та як будуть надаватися медичні послуги сімейними лікарями, що працюють в селах,  вирішили продовжити на наступному засіданні.

Онлайн трансляція засідання комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я: