• Головна
  • Новини
  • Вараська громада долучається до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

Вараська громада долучається до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

15 січня 2021 року  начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський та міський голова м.Вараш Олександр Мензул підписали Меморандум про співпрацю та партнерство громади  із поліцією.

 

«Підписанню меморандуму передувала кропітка робота з обох сторін. Готовий виконувати зобов’язання, передбачені проєктом. Зокрема, забезпечити належними умовами роботи поліцейських, виділити кошти на придбання службових автомобілів для шерифів, облаштування поліцейських станцій» -  зазначив Олександр Мензул.

Основна мета проєкту «Поліцейський офіцер громади» – забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там.  

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

На території Рівненщини проєкт був запроваджений у серпні 2019 року.

Сьогодні до Вараської міської територіальної громади входить місто Вараш та 17 прилеглих до нього населених пунктів із загальною кількістю населення 52 994 осіб (міське населення — 42 246, сільське – 10 748).

Також під час зустрічі присутні обговорили актуальні питання взаємодії територіальної громади з поліцією та шляхи їх вирішення.