• Головна
  • Новини
  • Розвиток спорту та молодіжної політики обговорили з представниками ОДА

Розвиток спорту та молодіжної політики обговорили з представниками ОДА

Про перспективні напрямки розвитку молодіжної політики та спорту у Вараській громаді говорили сьогодні на розширеній нараді за участю представників Рівненської ОДА - заступником директора департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Віталієм Ліпським, директором обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву Сергієм Шемасюком, начальником РРЦ «Інваспорт» Андрієм Демчуком, начальником відділу молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями управління молодіжної політики та спорту Наталією Чигир.

У нараді також взяли участь міський голова Олександр Мензул, заступники міського голови Михайло Волинець та Дмитро Стецюк, секретар міської рали Геннадій Дерев’янчук, директори ДЮСШ, тренери, представники громадських організацій.

Перед початком зустрічі, гості оглянули спортивні споруди  спорткомлексу УСО ВП РАЕС: стадіон, плавальний басейн «Енергетик», спортивний зал боксу та кікбоксингу «Ринг».

Наталія Чигир розповіла про впровадження в Рівненській області інструментів участі молоді у процесах ухвалення рішень та про розвиток молодіжної роботи в громадах. Зокрема, про програми, конкурси і проєкти для самореалізації молоді, програму «Молодіжний працівник», молодіжні консультативно-дорадчі органи, мережу молодіжних центрів, комунальний заклад «Рівненський обласний молодіжний пластовий центр» Рівненської обласної ради. Також обговорили питання, яким чином можна отримати  фінансову підтримку проєктів молодіжних та дитячих громадських організацій. «Залучайте молодь до прийняття рішень! Це дасть свої результати» - резюмувала свій виступ пані Наталія та пообіцяла надавати методичну підтримку.

Віталій Ліпський поділився своїм баченням розвитку спортивної галузі в області та закликав підтримувати спорт: «Одна гривня вкладена в спорт сьогодні – цінніша, ніж 10 гривень вкладені в охорону здоров'я».

Директор обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву Сергій Шемасюк наголосив, що Вараш має найкращі спортивні споруди, ніж інші міста області.

Андрій Демчук - начальник РРЦ «Інваспорт» закликав не боятися працювати з спортсменами, які мають інвалідність.

Староста Сергій Бойко емоційно розповів про проблеми в розвитку спортивної галузі, які мають села: відсутність фінансування та мотивації.

Олександр Мензул подякував всім учасникам наради за конструктивний діалог. «Потрібно вдихнути свіже повітря в старі речі. Задачі вже поставлено. Тепер до роботи!» - підсумував міський голова.