Обговорили проблеми сортування та утилізацію сміття

В міській раді вивчають пропозиції виробників організації збору та вивозу, переробки та утилізації твердих побутових відходів у Вараській громаді. Представник ТзОВ "ЕКО-СФЕРА НОВАЦІЙ" Тарас Домишлінцев презентував можливості своєї компанії.

 

Тема надзвичайно актуальна як для міста, так і громади в цілому. Адже проблема сортування твердих побутових відходів – одна із найнагальніших проблем не лише Вараша, а й всієї України. 

Під час наради обговорювали питання щодо встановлення підземних баків в мікрорайоні Будівельників та організація вивозу твердих побутових відходів з сіл, що входять до Вараської громади.

Довідково: з 2017 року існує норма Закону України «Про відходи», яка забороняє захоронювати попередньо невідсортоване сміття, а Національна стратегія управління відходами до 2030 року чітко відштовхується від ієрархії управління відходами, де пріоритетними діями вважаються запобігання утворенню та сортування сміття, подальша його переробка на основі замкненого циклу, і лише після цього прийнятними можуть бути енергетичні проєкти на основі сміттєспалювання або захоронення ТПВ.