• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: земельні ресурси повинні працювати на громаду

Олександр Мензул: земельні ресурси повинні працювати на громаду

Під час робочої наради при міському голові обговорили питання змін до Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, що набрали чинності з 9 лютого 2021 року відповідно до Наказу Мінрегіону.

В обговоренні взяли участь міський голова Олександр Мензул, заступники міського голови Ігор Воскобойник та Михайло Волинець, секретар міської ради Геннадій Дерев'янчук, т.в.о. начальника управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Наталія Колесінська, землеупорядники, економісти, підприємці та депутати.

Наталія Колесінська озвучила основні зміни до порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затверджені Наказом Мінрегіону від 23 листопада 2020 року № 284. Зокрема, із Порядку виключено положення щодо архітектурного типу ТС та комплексної схеми розміщення ТС.

Міський голова розповів, що будуть внесені суттєві зміни в структуру виконавчих органів Вараської міської ради. Відповідно з’являться нові відділи архітектури та містобудування, Державного архітектурно-будівельного контролю та відділ земельних ресурсів, одним із завдань яких буде наведення порядку в питаннях землі та забудов Вараської громади.

«Насамперед потрібно здійснити облік земельних ділянок та визначити недобросовісних забудовників, чи тих, кого ігнорувала влада. Всі самозахоплення повинні бути переведені в «білу зону»:  їх треба узаконити, або ж прибрати, запропонувавши можливу альтернативу. Жодних привілеїв – друг, брат, сват - не буде. Правила гри мають бути однакові для всіх. Але спочатку ці правила ми маємо розробити. Не можна допустити перетворення міста на Шанхай», - наголосив Олександр Мензул.

За підсумками наради прийнято наступні протокольні доручення:

- підготувати проєкт рішення міської ради про розділ земельної ділянки переданої в оренду командитному товариству «Рівне-ПАС» по вулиці Енергетиків, 1;

- підготувати проєкт рішення міської ради про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Вараш, врахувавши вимоги до формату інформації, що надається ФОПами;

- організувати та провести громадські слухання щодо зонування (зонінгу) території Вараської громади;

- підготувати проєкт рішення міської ради «Про затвердження містобудівної документації План зонування (зонінг) території Вараської міської територіальної громади» до 31.03.2021;

- підготувати зміни до Правил благоустрою, що стосуються затвердження архетипів.