Розглянули цілу низку проєктів рішень

15 лютого засідала постійна депутатська комісія з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту під головуванням Яни Горегляд.

На комісію були запрошені начальник управління освіти Олена Корень, її заступник Анатолій Горайчук, начальник фінансового управління Валентина Тацюк, заступник начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Анатолій Шкабура.

Міський голова Олександр Мензул розповів членам комісії про зміни, які він пропонує затвердити в структурі виконавчих органів Вараської міської ради.

Підтримали й  проєкт рішення №144 від 09.02.2021 року «Про затвердження Положень про департаменти, управління, відділи виконавчих органів Вараської міської ради».

Детально розглянули проєкти змін до установчих документів навчальних закладів  приєднаних сіл. Статути шкіл приводять до вимог чинного законодавства України. В Собіщицях, Сопачеві, Більській Волі, Мульчицях пропонують утворити ліцеї, в Озерцях – гімназію, в Рудці та Старій Рафалівці – заклади середньої освіти.

Майже одноголосно депутати підтримали  проєкт рішення, яким заплановано внести зміни до складу комісії iз затвердження стипендій міського голови провідним спортсменам м.Вараш та їх тренерам.

Олена Корень озвучила прохання управління освіти про виділення додаткових коштів.

Онлайн-трансляція: