• Головна
  • Новини
  • Питання про передачу ФАПів знову обговорювали на соціальній комісії

Питання про передачу ФАПів знову обговорювали на соціальній комісії

17 лютого своє засідання провела постійна депутатська комісія з питань соціального захисту та охорони здоров’я (голова Віталій Лисак).

Присутні депутати Віталій Лисак, Тетяна Гуліта, Марина Воляніна, Ольга Кравчук, Тетяна Латишенко, заступники міського голови Михайло Волинець та Роман Хондока, директор «Вараського ЦПМД» Жанна Мирончук, старости.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Руслана Турук доповіла про зміни в Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян Вараської міської територіальної громади за рахунок коштів місцевого бюджету. Запропоновано замінити по тексту рішення назви Вараш на Вараську міську територіальну громаду.

Начальник фінансового управління Валентина Тацюк озвучила річний звіт про виконання бюджету Вараської міської об’єднаної територіальної громади за 2020 рік. Зокрема, загальний  обсяг надходжень до бюджету міської об’єднаної територіальної громади за 2020 рік склав 634 956,2 тис. грн. Виконання розпису доходів загального фонду (без офіційних трансфертів) бюджету забезпечено на 103,6 відсотка, тобто при плані 492 354,7 тис. грн фактично надійшло 510 228,6 тис. грн. Обсяг офіційних трансфертів від органів державного управління до загального фонду бюджету територіальної громади склав 106 473,9 тис. грн. Надходження до спеціального фонду бюджету (без офіційних трансфертів) склали 18 105,2 тис. грн, в тому числі бюджет розвитку – 1 245,3 тис. грн.

Депутати розглянули лист центру «Дебра-Україна» щодо забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання, що закуповуються за рахунок коштів місцевого бюджету.

Затвердили графік засідань комісії - друга середа місяця.

Питання про передачу ФАПів та амбулаторій приєднаних територій комісія розглядала за відсутності представників «Володимирецького Ц ПМСД».

Депутат Ольга Кравчук (фракція «ГОЛОС») звернула увагу на невідповідність в проєкті рішення «Про передачу комунального майна з балансу Більськовільської сільської ради», за яким об’єкт «Незавершені капітальні інвестиції проекту будівництва: "Реконструкція частини будівлі дитячого садка під амбулаторію загальної практики сімейної медицини"» передають на баланс управління освіти, а не Вараської «первинки». Ситуацію роз’яснювали заступник міського голови Роман Хондока та староста Олександр Руднік.

Михайло Волинець підсумував: «Сьогодні по документах це заклад освіти, і саме так Вараська міська рада повинна його прийняти. Питання про те, як використовувати дане приміщення буде вирішуватися пізніше».

Онлайн-трансляція засідання: