Депутати затвердили нову структуру виконавчих органів

24 лютого 2021 року відбулася чергова шоста сесія Вараської міської ради восьмого скликання. На першому пленарному засіданні в конструктивному руслі депутати розглянули 64 питання порядку денного.

Ще до сесії всі проєкти рішень були обговорені на депутатських комісіях, фракціях, Дні депутата та Колегії ради. Всі поправки та зауваження до проєктів, які надійшли від депутатів, були максимально враховані.

На початку сесії міський голова Олександр Мензул висловив співчуття рідним та оголосив хвилину мовчання в зв’язку з трагічною загибеллю в зоні проведення Операції Об'єднаних сил жителя Вараша Килюшика Василя Олеговича, який проходив службу за контрактом у Збройних Силах України у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського та захищав незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

До складу фракції «ПРОпозиція» включили Максима Шарабара, керівником фракції «За майбутнє» став Дмитро Рубець.

Олександр Дерев’янчук (фракція «Європейська Солідарність») звернувся до міського голови щодо будівництва меморіалу «ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ» та щодо вивчення можливості закупівлі вакцини від COVID-19 за рахунок міського бюджету.

Володимир Грушевський (фракція «ГОЛОС») озвучив звернення до Президента України, Генерального прокурора, Верховної Ради та Уповноваженої ВРУ з прав людини щодо обвинувального вироку у справі одеського активіста та блогера Сергія Стерненка.

Володимир Хоружий (фракція «Слуга народу») звернувся до Верховної Ради щодо необхідності розробки та прийняття закону про місцевий референдум. Максим Шарабар (фракція «ПРОпозиція») зачитав звернення щодо автобусного сполучення с.Озерці.

Після розгляду всіх депутатських запитів і звернень перейшли до порядку денного сесії.

Зокрема, підтримали ініціативу Нікопольської міської ради VIII скликання «Про ініціювання створення місцевої асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація громад зон спостереження АЕС» та проголосували за відповідний проєкт рішення. Мета створення Асоціації – координація діяльності щодо захисту прав та інтересів населення, яке постійно проживає в 30-км зоні атомних електростанцій, що входять у зони спостереження АЕС.

Олександр Мензул доповів по проєктах рішень «Про затвердження структури виконавчих органів Вараської міської ради, загальної чисельності працівників апарату управління», «Про затвердження Положень про департаменти, управління, відділи виконавчих органів Вараської міської ради».  Зміни до структури пов’язані з приєднанням сільських територій, появою нових повноважень від держави та потребою якісно структурувати функції виконавчих органів. «Був хаос і бардак. Зараз ми це розгрібаємо», - резюмував міський голова.

Окрім того, затвердили програму розвитку малого і середнього підприємництва Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, зразки та опис гербових печаток та штампів старост, річний звіт про виконання бюджету Вараської міської об’єднаної територіальної громади за 2020 рік, Положення про помічника-консультанта депутата Вараської міської ради.

Підтримали проєкт рішення про призначення директора КМКП. Ним став Юрій Трачук, який до того тимчасово вже виконував ці обов’язки.

Внесли зміни до рішення міської ради від 21.12.2018 №1375 «Про затвердження положення про стипендію міського голови провідним спортсменам м.Вараш та їх тренерам і порядок її призначення. Олександр Чех запропонував до складу комісії включити також його та Дмитра Ющука, оскільки вони в попередній каденції були розробниками даного положення та мають відповідний досвід роботи.

Одноголосно депутати підтримали проєкти рішень про передачу комунального майна з балансу сільських рад та проєкти змін до установчих документів навчальних закладів приєднаних сіл.

Внесли зміни до програм «Безпечне місто», «Розумна громада», «Здоров’я», комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства, програми розвитку цивільного захисту, комплексної програми енергоефективності.

Скасували рішення Кузнецовської міської ради від 28.03.2014 №1211 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м.Кузнецовськ» зі змінами внесеними рішенням від 30.08.2016 №296.

Друге пленарне засідання планується провести вже за тиждень.

Онлайн-трансляція:

Результати голосування