• Головна
  • Новини
  • Вараська міська рада та Рівненська АЕС підписали Меморандум про співпрацю

Вараська міська рада та Рівненська АЕС підписали Меморандум про співпрацю

Сьогодні, 26 лютого, Меморандум про співпрацю підписали Вараська міська рада в особі  міського голови Олександра Мензула та ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» в особі генерального директора Павла Павлишина.

Метою Меморандуму є: активна та плідна співпраця Сторін задля забезпечення комфортного проживання у місті Вараш, а також стабільного зростання якості життя мешканців міста на основі збалансованого та узгодженого розвитку економіки та соціуму, що базується на інноваціях, ощадливому ставленні до природного середовища з урахуванням стратегічних інтересів Сторін, регіону і держави, участі громадськості у процесі ухвалення рішень з питань формування та реалізації політики у сфері забезпечення усього життєвого циклу ядерних установок та забезпечення відкритості діяльності як електростанції, так і виконавчих органів міської ради.

Для досягнення мети цього Меморандуму Сторони можуть об’єднувати свої зусилля та співпрацювати у таких сферах та видах діяльності:

  • Обговорення актуальних проблем Вараської міської територіальної громади та енергетичної галузі.
  • Участь у плануванні спільної діяльності та розробка відповідних пропозицій.
  • Організація спільних заходів шляхом проведення конференцій, семінарів, круглих столів, зустрічей, соціальних та спортивних подій.
  • Спільне опрацювання проєктів нормативно-правових документів з питань забезпечення життєвого циклу ядерних установок, які стосуються інтересів Вараської міської територіальної громади.
  • Обмін досвідом та інформацією щодо досягнення мети Меморандуму.
  • Консолідація спільних зусиль щодо будівництва енергоблоку №5 ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» та центру обробки інформації.
  • Розвиток інфраструктури Вараської міської територіальної громади, спрямування усіх можливих ресурсів на зміцнення соціально-економічного становища Вараської міської територіальної громади, створення інвестиційної привабливості, підвищення інтелектуального розвитку громади і створення філіалів закладів вищої освіти.
  • Активно та оперативно співпрацювати на основі партнерства, взаємодопомоги та взаємопідтримки.
  • Будь-які інші форми співробітництва, що узгоджені Сторонами та не суперечать чинному законодавству України. 

Сторони зобов’язуються докладати усіх можливих зусиль задля здійснення максимально ефективного співробітництва між ними, залучення до реалізації мети Меморандуму інших учасників місцевого, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Меморандум набуває чинності з дня його підписання Сторонами та зберігає чинність до 31 грудня 2021 року з можливістю автоматичної пролонгації.

Міський голова Олександр Мензул: «Для нас партнерство з Рівненською АЕС є важливим та стратегічним кроком, який дозволитьоб’єднати зусилля та направити їх для розвитку всієї громади».

Заступник міського голови Дмитро Стецюк: «Хочу подякувати керівництву компанії ДП «НАЕК «Енергоатом», оскільки Рівненська АЕС займається не лише безпосередньо виробництвом електроенергії, а й активно розвиває соціальну інфраструктуру, молодіжні та освітні проєкти, організовує всеукраїнські та міжнародні спортивні заходи. Нещодавно було підписано Меморандум про співпрацю між міською радою, РАЕС та громадськими організаціями в сфері розвитку молодіжної політики. Переконаний така співпраця дасть свої результати».