• Головна
  • Новини
  • Відбувся фаховий збір-заняття в системі «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня»

Відбувся фаховий збір-заняття в системі «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня»

Система територіальної оборони – це широкий комплекс завдань, який спрямований, у першу чергу, на гарантування безпеки громадян. Зважаючи на сьогоднішню ситуацію в Україні, навчання підрозділів територіальної оборони надзвичайно важливе.

Починаючи з 2016 року в Сухопутних військах Збройних Сил України, та й в Україні в цілому, започатковано та впроваджено заходи підготовки військовозобов’язаних, приписаних та перебуваючих на службі за контрактом в резерві до військових частин (підрозділів) територіальної оборони на добровільній основі в ході проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня».

Для популяризації питань територіальної оборони в Україні, залучення до її проведення патріотично налаштованого населення та спрямування громадських об’єднань в інтересах підготовки територіальної оборони держави, щороку проводяться заходи «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня».

Метою проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня» є:

  • підвищення авторитету Збройних Сил України;
  • популяризація військових традицій і звитяг українського народу;
  • сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві;
  • поглиблення теоретичних знань та практичних навичок військовозобов'язаних у поводженні зі зброєю та виконання нормативів зі стрілецької зброї військовозобов'язаних;
  • згуртованості та злагодженості роботи при виконання поставлених завдань.

26 лютого 2021 року з особовим складом підрозділів територіальної оборони Рівненської області під керівництвом посадових осіб Рівненського ОТЦК та СП та командирів кадру військових частин А7072, А7073 було проведено фаховий збір-заняття в системі «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня» на стрільбищі виправної колонії №46, с. Катеринівка, Сарненського району з практичним виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї, тактичної, інженерної та військово-медичної підготовки.

Варто зазначити, що всі військовозобов'язані, які залучались до участі у заході, поставились до завдань з розумінням та відповідальністю.

Заняття були організовані, де кожен військовозобов’язаний зміг вивчити заходи безпеки під час стрільб, будову стрілецької зброї, потренуватись у виконанні нормативів неповного розбирання (збирання) зброї та практично виконати вправи стрільби, був ознайомлений з інженерними засобами боротьби, мав можливість поуправлятися в навичках тактичної медицини. Окрім цього всі бійці пройшли тренування з тактичної підготовки, військової топографії та стрільби з автомата Калашникова. Організація проведення занять була на високому рівні.

Окрему подяку висловлюємо міському голові Вараської міської територіальної громади Олександру Мензулу та керівництву Рівненської АЕС, в особі її генерального директора Павла Павлишина, за розуміння оперативної обстановки, державницьку патріотичну позицію та всебічну підтримку та сприяння в організації та практичній реалізації заходів, спрямованих на створення підрозділу територіальної оборони м.Вараш та подальшому зміцненню обороноздатності та національної безпеки нашого міста та регіону.

Нагадуємо, що у Вараському міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки продовжуються заходи щодо комплектування підрозділів територіальної оборони Рівненської області, військових частин Збройних Сил України військовослужбовцями за контрактом в резерві.

Запрошуємо всіх бажаючих.

Для отримання додаткової інформації щодо проходження військової служби за контрактом в резерві в підрозділах територіальної оборони та Збройних Сил України звертатися у Вараський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки за адресом: м-н Перемоги, 23, м.Вараш, або за телефоном: 2-37-51

Військовий комісар Вараського

міського територіального центру

комплектування та соціальної підтримки

підполковник  Ярослав КУЗЛО