Ведуться роботи по озелененню міста

З настанням осінньо – весняного періоду на території міста відповідними службами комунального підприємства «Благоустрій» Вараської міської ради здійснюються заходи з озеленення міста, що включають роботи з проведення кронування, санітарної обрізки та видалення сухих, аварійних та фаутних дерев.

Роботи з озеленення здійснюються відповідно до поданих письмових заяв від підприємств, установ, організацій та від мешканців нашого міста, які надходять до виконавчого комітету Вараської міської ради. 

Вищезазначені роботи здійснюються з метою запобігання падіння аварійних та сухих гілок, які можуть нести небезпеку травмування людей, автомобілів та іншого майна як приватного так і комунального, а також це дає змогу покращити естетичний вигляд як самого зеленого насадження, так і міста в цілому.

Роботи по кронуванню та санітарній обрізці зелених насаджень дають змогу підтримувати природну та штучну архітектурну форму крони дерева; регулювати щільність крони та її провітрюваність (це пов’язано з необхідністю запобігти усиханню гілок та скупчення патогенної флори); здійснювати видалення сухих, хворих, аварійних та пошкоджених гілок, які можуть нести небезпеку для життя та здоров’я мешканців нашого міста, а також їх майна; здійснювати стимулювання утворення молодих пагонів, що дає можливість підвищити життєдіяльність старих або послаблених дерев.

Вчасно не виконані роботи з озеленення можуть призвести до втрати декоративного вигляду форми крони дерева; підвищити рівень небезпеки ураження дерев шкідниками, що може призвести до захворювання зеленого насадження та зниження його фізіологічної активності; загущення крони може призвести до збільшення кількості сухих та аварійних гілок, які можуть нести небезпеку для життя і здоров’я громадян, їх майна; значно розповсюджується рослина напівпаразит омела.

Тому вчасний догляд за зеленими насадженнями дає змогу продовжити їх вік та здоров’я, а також покращити естетичний вигляд міста Вараш.

Також звертаємо Вашу увагу, в разі знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об’єктів озеленення в населених пунктах винні особи притягуються до адміністративної відповідальності за ст. 153 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб або фізичних осіб – підприємців – від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ муніципальної поліції

виконавчого комітету

Вараської міської ради