ОДА бере на контроль питання дороги по вулиці Парковій

З робочим візитом Вараш відвідала заступниця голови ОДА Людмила Шатковська. Мета поїздки – наочно побачити проблему, яка виникла після ремонту дороги по вулиці Парковій.

На місце робіт приїхали також представники проєктної організації та виконавців робіт. 

Дана дорога була включена до Переліку об’єктів, які фінансувалися у 2020 році за рахунок субвенції з державного бюджету. Замовником з капітального ремонту покриття вулиці Паркова виступив департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації.

При проєктуванні не врахували рельєфу, внаслідок чого зливна каналізація опинилася подекуди на 20 сантиметрів вище рівня горизонту і фактично не виконує власних функцій. Чотири зливні люки заасфальтували. У результаті в найнижчій точці завжди стоять калюжі, а взимку виникла суцільна ковзанка. Силами КП «Благоустрій» воду постійно доводиться відкачувати.

Окрім капітального ремонту асфальтобетонного покриття, на цій ділянці дороги також мали встановити додаткові опори освітлення, замінити існуючі світильники на світлодіодні, облаштувати тротуари, смугу для велоруху, сучасні пішохідні переходи та зручні зупинки громадського транспорту.

Міський голова Олександр Мензул, заступник міського голови Ігор Воскобойник та директор КП «Благоустрій» Юрій Сергійчук вказали на недоліки, розповіли про всі незручності, які виникли внаслідок ремонту для мешканців міста.

Людмила Шатковська висловила власні критичні зауваження. Виконавці робіт обіцяють усунути недоліки найближчим часом. Як тільки дозволять погодні умови.

Також з представницею ОДА обговорили проблему добудови Озерецького НВК та передачі Більськовільської амбулаторії.