• Головна
  • Новини
  • На «гуманітарній» комісії вивчали потреби освіти та культури

На «гуманітарній» комісії вивчали потреби освіти та культури

Зміни до установчих документів сільських навчальних закладів розглянули на засіданні постійної депутатської комісії з гуманітарних питань, дитячої, молодіжної політики та спорту (голова Яна Горегляд).

Заступник начальника управління освіти Анатолій Горайчук пояснив, що під час реєстрації вже проголосованих на сесії статутів даних закладів, рівненський державний реєстратор виявив ряд зауважень, які потрібно виправити. Відповідно до закону місцевий державний реєстратор не має права приймати рішення про державну реєстрацію цих статутів, оскільки  перебуває в трудових відносинах з засновником – Вараською міською радою. За таких обставин державна реєстрація проводиться іншим державним реєстратором. І тому управління освіти змушене їздити в Рівне.

Статути приєднаних сільських шкіл приводять до вимог чинного законодавства України. В Собіщицях, Сопачеві, Більській Волі, Мульчицях будуть ліцеї, в Озерцях – гімназія, в Рудці та Старій Рафалівці – заклади середньої освіти.

Депутати підтримали додаткове виділення коштів в сумі 175 тис грн на придбання котла для Собіщицького навчального закладу.

Окрім того, члени комісії розглянули ряд листів відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради. В.о. начальника відділу культури Інна Чаборай доповіла про потреби закладів культури. Директор Вараської міської публічної бібліотеки Тетяна Коваль звернулася з проханням виділити кошти для придбання періодики та книг на сільські бібліотеки.

Відео-трансляція: