• Головна
  • Новини
  • Нові енергоефективні насоси дозволять КМКП утримувати рівень тарифів

Нові енергоефективні насоси дозволять КМКП утримувати рівень тарифів

Два нових насоси сьогодні введено в експлуатацію у роботу на станціях водопостачання та водовідведення Кузнецовського міського комунального підприємства. За обидва енергоефективні агрегати польського виробництва із міського бюджету сплачено 1,4 млн грн.

“Найперша вигода для нашого підприємства в економії електроенергії - замінено електронасос, котрий споживав 132 кВт/год, на такий, що споживає 45 кВт/год.З іншого боку це нові насоси - попередні працюють, мабуть, із будівництва наших станцій”, - начальник електротехнічної служби КМКП Олександр Масечко.

За словами керівника комунального підприємства Юрія Трачука вигода КМКП безпосередньо відобразиться і на споживачах його послуг, адже значну частину тарифів складає саме вартість електроенергії.

“Центральна влада скасувала нам 30-кілометрову пільгу, тарифи постійно зростають і ми змушені робити коригування. Тому КМКП потрібно діяти рішуче, впроваджувати нові енергоефективні технології, які нам дозволятимуть утримувати рівень тарифів і не коригувати їх для споживачів. Власне одним із таких способів є зменшення об’ємів споживання електроенергії там, де воно було у нас величезним”, - говорить Трачук.