• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: У Дубно обговорювали актуальні питання громад Рівненщини

Олександр Мензул: У Дубно обговорювали актуальні питання громад Рівненщини

Міський голова Олександр Мензул взяв участь у роботі регіональні платформи "Актуальні питання становлення органів місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою".

У суботу, 27 березня, Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках Проєкту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" запросило до м.Дубно голів територіальних громад Рівненщини, народних депутатів України, представників Міністерства розвитку громад України, облдержадміністрації.

"Такі заходи - можливість поспілкуватися й обмінятися досвідом із колегами, побачити з іншого ракурсу схожі проблеми та спільно напрацювати цікаві ідеї для реалізації. Наприклад, для себе учора дослідив як влаштований дубенський центр надання адміністративних послуг, юридичні аспекти його функціонування. Також це і можливість напряму поставити питання та обговорити проблеми-пропозиції з народними депутатами, з урядовцями - зокрема, нагадав їм про необхідність повернення пільги на електроенергію для 30-ти кілометрової зони. Це питання важливе не лише для нас, актуальне воно і для Острозької громади", - зазначив Олександр Мензул.

За підсумками заходу Асоціація міст України підготує лист до органів центральної влади з проханням розглянути всі пропозиції, озвучені головами громад під час панельних дискусій.