• Головна
  • Новини
  • Під час сесії депутати озвучили рекордну кількість звернень - 17

Під час сесії депутати озвучили рекордну кількість звернень - 17

31 березня 2021 року відбулося перше пленарне засідання сьомої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Традиційно першим питанням порядку денного є  депутатські запити та звернення.

Олександр Дерев’янчук озвучив депутатській запит від фракції «Європейська Солідарність» щодо створення Вараського міського комунального підприємства по видобутку і продажу кар’єрного піску в селі Сопачів. Ще два звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України та Секретаря РНБО щодо заборони антиукраїнських політичних партій «За життя» та «Партії Шарія» та звернення з вимогою створення у Верховній Раді тимчасоої слідчої комісії з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих протиправних дій щодо «приватної військової компанії Вагнера».

Дмитро Рубець, керівник фракції «За майбутнє», зачитав звернення до міського голови Олександра Мензула, заступників міського голови Романа Хондоки, Дмитра Стецюка та начальника управління освіти Олени Корень щодо відкриття спортивної секції в селі Заболоття.

Депутат Віра Литвин (фракція «ПРОпозиція») звернулася з проханням підтримати запит щодо відкритого звернення виборців ФОП МПП «Ринок» про підняття оплати за надання послуг підприємцям.

Ігор Саворона (фракція «Сила Людей») озвучив кілька питань: щодо опублікування договору ЖКС, щодо знаків об’їзду по вул.Парковій, щодо несанкціонованої реклами у місті.

Олександр Чех зачитав заяву депутатів  фракції «Слуга народу» до депутатів Верховної Ради щодо підтримки законопроектів №2194 та №2195.

Дмитро Ющук (фракція «Європейська Солідарність») звернувся до управління освіти з пропозицією провести роботу серед 5-11 класів стосовно інформування дітей про наявність гарячих ліній для підтримки дітей, схильних до суїцидів, звернення до міського голови щодо дотримання карантинних заходів під час дистанційного навчання, щодо відключення електропостачання на МПП "Ринок", щодо визначення власника промислових ставків (інформацію надати на наступній сесії).

Ксенія Будь (фракція «Сила Людей») звернулася до управління освіти щодо проведення роз'яснювальних робіт про незаконний продаж заборонених засобів та товарів на територіях навчальних закладів.

Марія Левченко (фракція «Сила Людей») озвучила прохання вирішити питання пішохідної доріжки до реабілітаційного центру.

Володимир Грушевський (фракція «ГОЛОС») звернувся з проханням надати інформацію: стосовно закриття ДНЗ №2 (оприлюднити у ЗМІ), щодо відсутності соціального хліба (оприлюднити у ЗМІ) та колективним зверненням від депутатів передбачити в місцевому бюджеті кошти на спортивні майданчики для ліцеїв №2 та №4.

Вікторія Данилко (фракція «ПРОпозиція») зачитала звернення до міського голови щодо збереження відділення переливання крові.

Артем Стецюк (фракція «За майбутнє») - щодо облаштування пішохідної доріжки біля буд. 16/1 по м-ну Будівельників.

Дмитро Мохнар (фракція «За майбутнє») озвучив звернення до міського голови щодо розроблення програми реабілітації для учасників АТО.