• Головна
  • Новини
  • Вараш: рятувальники провели практичне заняття з персоналом дитячого садочку

Вараш: рятувальники провели практичне заняття з персоналом дитячого садочку

31 березня працівники Вараського міського сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели практичне заняття з персоналом дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 11 Вараської міської ради Рівненської області.

Метою даного заходу було убезпечення життя та здоров’я дітей, працівників закладу освіти у разі виникнення надзвичайних ситуацій, в тому числі пожеж.

Провідний інспектор Вараського міського сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області капітан служби цивільного захисту Ігор Шевчук наголосив педагогам на необхідності виховання у дітей навичок культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, роз’яснив порядок дій у разі виникнення пожежі, а також звернув увагу присутніх на те, щоб вони не залишали дітей без нагляду. Було доведено до відома працівників дитячого садочку статистичні дані щодо кількості пожеж, які виникли протягом 2020 року та поточного періоду 2021 року на території області та міста Вараш зокрема. Озвучені основні причини виникнення пожеж, особливо у житловому секторі, кількість загиблих та травмованих.

Також, в рамках проведення заняття рятувальники ознайомили працівників із правильним користуванням вогнегасників, які допоможуть ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння та запропонували практично відпрацювати гасіння умовної пожежі за допомогою порошкового та вуглекислотного вогнегасників. Для більш дієвого ефекту вогнеборці розвели контрольоване багаття, яке вдало загасили працівники закладу.

Вараський МС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Ігор ШЕВЧУК