• Головна
  • Новини
  • Засідання комісії ТЕБ та НС: учні 11 класів повертаються до навчання у школах

Засідання комісії ТЕБ та НС: учні 11 класів повертаються до навчання у школах

Питання відновлення навчання у школах Вараської громади та підтоплення талою водою територій сіл Заболоття, Сопачів, Собіщиці сьогодні розглянуто під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Ситуація із сезонною захворюваністю серед учнів навчальних закладів наразі поліпшується - двотижневий карантин дає свої позитивні результати. Під час засідання комісії ми ухвалили рішення повернути до шкіл учнів 11 класів - їм треба готуватися до складання ЗНО. Також повертаємо до шкіл учнів сільських територій нашої громади», - повідомив міський голова Олександр Мензул.

За результатами  ТЕБ та НС  рекомендовано:

- дозволити проведення пробного ЗНО 10 квітня 2021 року у закладах освіти Вараської громади,

- закладам загальної освіти, які знаходяться на території сіл громади з 12.04.2021 розпочати навчання в очній формі 5-11 класам,

- продовжити навчання дітей 5-10 класів закладів загальної освіти міста з використанням дистанційних технологій з 12.04.2021 по 16.04.2021,

- продовжити заборону відвідування закладів позашкільної освіти з 09.04.2021 по 16.04.2021,

- дозволити відвідування індивідуальних занять здобувачами освіти дитячої музичної школи, з дотриманням усіх протиепідемічних заходів,

- дозволити приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, зокрема в боулінгу «Магнум» та в дитячих ігрових зонах «Мадагаскар», «Пальма» з наповненістю залів до 50 відсотків  за умови дотримання   відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.     

 

Під час засідання члени комісії ознайомилися із фото- і відеоматеріалами щодо підтоплення водою сільських територій Вараської громади.

«Нам потрібно перекачати надлишкову воду із канав до річки Стир - сама система канав не справляється із цією задачею. Через відміну пільгового тарифу на електроенергію - раніше було дві гривні, нині більше чотирьох - державному підприємству, що займається перекачуванням води, не вистачає коштів для оплати роботи насосів. Мова про 120 тис. грн. Наступний наш крок - маємо подбати про розчищення канав, міський голова на засіданні уже поставив завдання провести їх дефектацію», - пояснив заступник міського голови Роман Хондока.