Відбулося друге пленарне засідання сьомої сесії

Вручення нагород спортсменам та їх тренерам, ліквідація двох сільських початкових шкіл, створення Молодіжного центру, розгляд «земельних» питань – так сьогодні минуло друге пленарне засідання сьомої сесії Вараської міської ради восьмого скликання.

Традиційно на початку засідання розглянули депутатські звернення та запити.

Олександр Дерев’янчук (фракція «Європейська Солідарність») озвучив звернення до Президента України, Служби безпеки та ЦВК щодо виборів на ОВО №50 та №87.

Підтримали депутатський запит Володимира Грушевського (фракція «ГОЛОС») до директора КП «УК «Житлокомунсервіс».

Дмитро Ющук (фракція «Європейська Солідарність») просить придбати інвентар для парамедиків та висадити багаторічні насадження у формі тризуба на місці демонтованої бетонної стели «Кузнецовськ».

Ольга Кравчук (фракція «ГОЛОС») озвучила кілька депутатських звернень: щодо вирішення питання передачі в користування 12 кабінетів лікарям «первинки», щодо незаконного захоплення земельної ділянки прибудинкової території по м-ну Будівельників 15-16 під город, щодо розпиття алкогольних напоїв за продуктовим магазином під багатоповерхівкою по м-ну Вараш 26А, 26Б, 26В.

Наталія Камінська (фракція "За майбутнє") звернулася щодо усунення нерівності дорожнього покриття на проїзді до внутрішнього двору та в самому дворі "Укрпошти".

Депутати проголосували за створення юридичних осіб в двох відділах та трьох департаментах виконавчого комітету Вараської міської ради, внесли зміни до комплексної програми «Здоров’я», ліквідували філії Сопачівського ліцею в селі Діброва та Щоків, затвердили зміни до Програми розвитку земельних відносин Вараської міської територіальної громади на 2019-2021 роки. Окрім того, затвердили передавальні акти Озерецької, Мульчицької, Старорафалівської, Сопачівської, Більськовільської та Собіщицької сільських рад.

Після дискусій все ж підтримали створення комунального закладу «Вараський молодіжний центр», затвердили Положення про заклад, Положення про конкурс та Положення про експертну раду.

Левова частка проєктів стосувалися земельних питань: про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, для індивідуального садівництва, для ведення особистого селянського господарства, для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою, про відмову у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою.

Загалом за дві «пленарки» депутати розглянули 155 питань.

Відеотрансляція засідання:

Результати голосування