• Головна
  • Новини
  • Старшокласники Вараської громади змагалися у військово-патріотичній грі "Джура"

Старшокласники Вараської громади змагалися у військово-патріотичній грі "Джура"

Упродовж двох днів на теренах громади учні закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади старшої вікової групи змагалися у рамках І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

У заході взяли участь 9 роїв (команд) від закладів загальної середньої освіти: "Стріла" (Вараський ліцей №1), "Славні козаки" (Вараський ліцей №2), "Браття" (Вараський ліцей №3), "Вараські сіроманці" (Вараський ліцей №4), "Сотники" (Вараський ліцей №5), "Вараські джури" (Вараська гімназія), "Нащадки гетьмана" (Старорафалівський ЗЗСО), "Отамани" (Сопачівський ліцей), "Поліська Січ" (Мульчицький ліцей). У підготовці та проведенні заходу взяли активну участь педагоги та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, а у підготовці та проведенні змагань і конкурсів – колегія суддів на чолі з головним суддею В'ячеславом Тихим, у складі Олени Бондар, Олени Стадник, Світлани Романчук, Віталія Мельника.

Відкриття заходу відбулося 18 травня на базі військової частини 3045 Національної гвардії України, де учасників вітали заступник міського голови Дмитро Стецюк, заступник командира в/ч 3045 Анатолій Романюк, начальник управління освіти Олена Корень.

У військовій частині проведено і перший конкурс-змагання «Впоряд» (стройова підготовка) у вигляді демонстрації навичок всіх учасників рою з впоряду індивідуально і командно. Суддями були військовослужбовці, які визнали кращими рої "Стріла", "Вараські сіроманці" та "Нащадки гетьмана".

Затим, попри рясний дощ, учасники розмістились у наметовому таборі у лісовому масиві. Колегією суддів підготовлено і проведено заліковий конкурс "Пластун" (орієнтування і цілевказання), де перемогли рої "Вараські джури", "Сотники", "Нащадки гетьмана" та заліковий конкурс "Саперна підготовка", у якому кращими були рої "Нащадки гетьмана", "Вараські джури" та "Стріла". Інші змагання (через погодні умови) були відмінені, але дружня атмосфера, ватра, каша і чай з "польової кухні" компенсували незручності.

19 травня конкурси-змагання відбувалися на стадіоні Вараського ліцею №2, де "юні джури" змагались у "Вогневій підготовці", "Метанні гранати" та демонстрували знання з домедичної підготовки в конкурсі "Рятівник", який підготувала та провела сестра медична Вараського ІРЦ Юлія Гаврелюк.

Відповідно до рішення суддів переможцями стали: у конкурсі "Вогнева підготовка" – рої "Славні козаки", "Вараські сіроманці", "Поліська Січ"; у конкурсі "Метання гранати" – рої "Нащадки гетьмана", "Поліська Січ", "Отамани"; у конкурсі "Рятівник" – рої "Вараські сіроманці", "Поліська Січ", "Стріла".

А перемогу в загальному заліку здобули рої: "Стріла" – І місце, керівник Віктор Міцюк, "Нащадки гетьмана" – ІІ місце, керівник Сергій Прокопчук, "Вараські сіроманці" – ІІІ місце, керівник Руслан Бусел. Представлятиме нашу громаду на обласному конкурсі рій "Стріла" Вараського ліцею №1. Сподіваємось на успіх і бажаємо перемоги!