У Вараській громаді почала працювати киснева станція

У Вараській багатопрофільній лікарні сьогодні запустили у роботу кисневу станцію, яка вирішить потреби у кисні для пацієнтів декількох відділень лікувального закладу. Досьогодні кисень для лікарні постачався із львівського заводу у 70-кілограмових балонах, які доводилося вручну розвантажувати працівникам медичного закладу, КП "Благоустрій", пожежним, військовослужбовцям.

Міський голова Олександр Мензул та директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко насамперед продемонстрували почесним гостям голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю та Надзвичайному і Повноважному Послу Словацької Республіки в Україні Мареку Шафіну умови, у яких доводилося раніше зберігати балони з киснем.

"Киснева станція це підвищення статусу лікарні, коли до ліжок підведено кисень. Задля розвитку нашої лікарні ми маємо продемонструвати усім, що громада здатна самостійно вирішувати питання такої складності, продемонструвати підтримку депутатського корпусу міської ради, який проголосував за виділення фінансування на придбання обладнання. Сьогодні я хочу іще раз подякувати тим, хто допомагав нам до цього урочистого моменту розвантажувати балони з киснем - загалом вручну було розвантажено 9 тонн. Дякую пожежним, працівникам КП "Благоустрій", військовослужбовцям, працівникам АЕС, котрі допомогали рятувати людські життя", - сказав у своєму виступі міський голова Олександр Мензул.

IMG 5153

Міський голова вручив працівникам Вараської багатопрофільої лікарні, ВП "Рівненська АЕС" ДП НАЕК "Енергоатом", комунального підприємства "Благоустрій", 12-ї державної пожежно-рятувальної частини 6-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області, військовослужбовцям військової частини 3045 Національної гвардії України грамоти виконавчого комітету Вараської міської ради та грошові винагороди.

"Я хочу відзначити злагодженість і партнерський дух Вараської громади. Хочу подякувати медичним працівникам за готовність допомагати людям, за самопожертву, яку ви проявляєте щодня. Сьогодні ми відкриваємо сучасну і надзвичайно потрібну Варашу та всій області кисневу станцію. У нас є можливість підготуватися до нових викликів. Треба сконцентруватися, зробити пріоритизацію і здійснити необхідні заходи. Вчергове хочу подякувати керівництву Рівненської АЕС, адже одержання станцією ліцензії на виготовлення медичного кисню - важливий крок для всієї області. Сьогодні ми маємо резервну точку постачання кисню", - сказав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

IMG 5130

Віталій Коваль також висловив слова вдячності Надзвичайному і Повноважному Послу Словацької Республіки в Україні Мареку Шафіну за його постійну підтримку Рівненщини та нагородив годинником завідувача інфекційного відділення Вараської багатопрофільної лікарні Вячеслава Глушка.

"Хочу привітати вас зі значною подією - ви збудували хорошу станцію, яка, сподіваюсь, буде довго служити і ви також будете допомагати іншим лікарням області з киснем", - зауважив Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін.

IMG 5143

Відмітмо, що киснева станція зібрана в Україні, обладнання для неї виготовлене у Німеччині, Італії. За годину станція видаватиме 26 м3 медичного кисню. На увесь проєкт із міського бюджету виділено 9 млн 600 тис.грн., із яких на придбання обладнання витрачено 7 млн 546 тис.грн.