• Головна
  • Новини
  • Тетяна Латишенко: "Наша лікарня віднині не буде залежною від постачальників кисню"

Тетяна Латишенко: "Наша лікарня віднині не буде залежною від постачальників кисню"

Директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко переконана, що придбання кисневої станції для лікувального закладу є правильним рішенням керівництва Вараської громади та депутатського корпусу. Запуск кисневої станції відбувся 21 липня 2021 року за участі поважних гостей – голови Рівненської ОДА Віталія Коваля та Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна.

"Станція – це дійсно вкрай необхідне рішення. Той рік, який ми прожили у боротьбі з епідемією коронавіруса, кисень був найпершою проблемою, із якою стикалися наші медики і всієї України. Відсутність кисню, відсутність логістики, балонів, у котрі мали його заправляти, доставляли дуже багато незручностей. Тому я і мої колеги дуже раді, що у нашій громаді, у нашій лікарні запустилася така киснева станція. Її потужність – 4 балони у годину, це 100-105 балонів щодоби. Максимальна кількість кисню, що ми використовували у пікові моменти епідемії, 80-85 балонів у добу. Основне те, що наша лікарня віднині не буде залежною від інших підприємств, які виробляють і доставляють кисень", – сказала у коментарі журналістам Тетяна Латишенко.

5176

Відмітмо, що киснева станція зібрана в Україні, обладнання для неї виготовлене у Німеччині, Італії. За годину станція видаватиме 26 м3 медичного кисню. На увесь проєкт із міського бюджету виділено 9 млн 600 тис.грн., із яких на придбання обладнання витрачено 7 млн 546 тис.грн.