• Головна
  • Новини
  • Координаційний комітет обрав логотип Громадського бюджету Вараської громади

Координаційний комітет обрав логотип Громадського бюджету Вараської громади

Члени Координаційного комітету з впровадження проєкту Громадського бюджету Вараської громади 22 липня ухвалили низку рішень.

Під час засідання головою координаційного комітету було обрано керуючого справами виконавчого комітету Вараської міської ради Сергія Денегу, заступником голови координаційного комітету - Антона Маєвського.

Також комітет розглянув варіанти надісланих громадськістю логотипів і затвердив візуальний знак проєкту Громадського бюджету.

hromadskybudget

Члени комітету обговорили розрахунок витрат на промокампанію проєкту та ухвалили рішення щодо обмежень сум, котрі виділятимуть із бюджету громади на реалізацію проєктів у чотирьох категоріях:

  • сільські - 700 тис.грн
  • освітні - 500 тис.грн
  • малі - 800 тис.грн
  • великі - 1 млн грн

Нагадаємо, що обсяг витрат на реалізацію одного сільського (реалізуються виключно в селах громади) проєкту не має перевищувати 100 тис.грн. Для одного освітнього (реалізуються виключно в закладах загальної середньої освіти) проєкту – до 250 тис.грн. Малі та великі проєкти (за виключенням закладів освіти) повинні реалізовуватися на території всієї громади - на один проєкт виділятиметься максимально до 150 тис.грн і до 500 тис.грн відповідно.

Варто зауважити, що 30 липня 2021 року відбудеться одноденний тренінг для членів координаційного комітету, працівників органів місцевого самоврядування щодо впровадження Громадського бюджету, а 31 липня та 1 серпня 2021 року заплановано тренінги для потенційних авторів проєктів та усіх зацікавлених осіб.

Відмітимо, що з 1 серпня 2021 року розпочнеться прийом заявок на платформі E-DEM. За додатковою інформацією і консультаціями просимо звертатися за номерами телефонів у розділі Контакти.