Євроінтеграційний поступ Вараської громади

У системі зовнішньополітичних пріоритетів України особливе місце посідає співробітництво з ЄС. Європейський вибір нашої держави відкриває нові перспективи співробітництва з розвинутими країнами, надає можливості економічного розвитку, зміцнення позицій України у світовій системі.

Євроінтеграція спрямована на дуже практичні речі, які ведуть до поліпшення життя українців, зокрема і для жителів Вараської громади.

Безвізовий режим з Європейським союзом; сучасні Центри надання адміністративних центрів; державні сервіси, які можна отримати без черг, онлайн через додаток Дія; дороги, які будуються у відповідності до стандартів ЄС – це перші результати євроінтеграції, здійсненні за підтримки Євросоюзу.

Нещодавно, 19 липня, Президенти України, Грузії та Молдови під час зустрічі в Батумі підписали Декларацію Батумського саміту щодо європейської інтеграції, отож, це підтверджує процес співпраці з європейської інтеграції, надає європейської перспективи трьом асоційованим партнерам, стане потужним стимулом та стимулюватиме до ще глибших та більш широких реформ.

Для нашої громади одним із кроків до євроінтеграції є підписання Меморандуму про співпрацю між Вараською міською радою та Посольством Словацької республіки в Україні. Меморандум сприятиме розвитку взаємного співробітництва через обмін інформацією та безпосередньо досвідом у сфері енергетики, освіти, науки, медицини та бізнесу та дає перспективу на реалізацію спільних проєктів. Це можливості, які відкриваються для молоді, учнів та вчителів, які зможуть навчатися та переймати досвід із Європи, для підприємців Вараської громади.

Євроінтеграційний курс дає змогу владі провадити реформи, які дозволять нам остаточно розпрощатися з залишками радянського минулого, і поступово перетворить Україну на розвинену країну з високим рівнем життя.