6 причин чому варто зробити щеплення від COVID-19

Не встигли ми адаптуватися до життя в умовах SARS-CoV-2, як на обрії замайорів новий штам вірусу COVID-19. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, до кінця серпня захворювання "Дельтою" можуть складати 90% випадків. Зважаючи на серйозні ризики для здоров’я, кожному українцю необхідно вакцинуватися.

Вакцинація – єдиний ефективний спосіб сформувати імунітет до COVID-19, що захистить від інфікування чи важкого перебігу хвороби.

Varash 6factsvaccinate1

1. Отримання вакцини проти COVID-19 може допомогти запобігти важкому перебігу захворювання.

2. Вакцинація допомагає вашому організму виробити імунітет до вірусу, який викликає COVID-19, не хворіючи.

3. Ви захистите інших - родину, друзів та знайомих, особливо тих, у кого підвищений ризик серйозно захворіти на COVID-19.

4. Ви допоможете повпливати на пандемію. Носіння масок та дотримання соціальної дистанції допомагають зменшити ризик впливу вірусу або його поширення, але цих заходів недостатньо. Щеплення - ефективний метод обмеження поширення інфекційних захворювань. І завдяки спаду епідемії можна буде повільно відмовитися від обмежень і повернутися до звичного життя.

5. Ваш приклад може спонукати інших до вакцинації - ваших родичів чи друзів.

6. Щеплених людей звільняють від карантину. Надалі для них будуть запроваджуватися й інші преференції - наприклад, при перетині кордону, плановій госпіталізації та ін.

Уже зараз відвідайте Центр вакцинації населення або попередньо запишіться у сімейного лікаря за телефоном (067) 67-87-632.

Центр вакцинації населення від COVID-19 у Вараші працює щодня із 09:00 до 15:00 у Вараському ліцеї №3 (за адресою мікрорайон Перемоги 8, м.Вараш). Щеплення відбуваються вакцинами Moderna (США) та CoronaVac (Китай), які сертифіковані Міністерством охорони здоров’я та рекомендовані ВООЗ до застосування, їх ефективність становить 94,1% та 83,5% відповідно.

Читайте також:

Вараська громада отримала високоефективну вакцину Moderna

У Вараші відбулася нарада щодо вакцинації у Вараському районі