• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул та Віталій Коваль перевірили роботу Центру вакцинації у Вараші

Олександр Мензул та Віталій Коваль перевірили роботу Центру вакцинації у Вараші

Міський голова Олександр Мензул, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, заступник міського голови Михайло Волинець, директор Центру первинної медичної допомоги Жанна Мирончук та директор Вараської багатопрофільної лікарні Тетяна Латишенко сьогодні проінспектували Центр вакцинації у м.Вараш.

"Треба проводити просвітницьку роботу щодо вакцинації - це вже доручено медикам нашої громади. Думаю, якщо буде рекомендувати вакцинуватися чиновник, ніхто не повірить, а коли це робитимуть лікарі, то це буде більш ефективно. До слова, я сам вакцинувався, вакцинована і вся моя сім'я", - зазначив Олександр Мензул.

У свою чергу Віталій Коваль наголосив, що Міністерство охорони здоров'я прогнозує восени новий спалах коронавірусу. Водночас, нині у Сарненському та Вараському районах найнижчі показники щодо вакцинації в області. У середньому у центрах вакцинації цих районів здійснюють менше 50 щеплень щодня.

"Темпи вакцинації у Сарненському та Вараському районах незадовільні. На сьогодні 141 000 жителів Рівненської області провакциновані, але цього мало для колективного імунітету. Особливий акцент щодо вакцинації на працівників освітньої галузі та сфери послуг. Наголошую, що у школах, де трудові колективи не будуть вакциновні у достатній кількості до 1 вересня, тобто не менше 80%, ми будемо змушені вводити адаптивний карантин і такі школи закривати. У разі погіршення епідемічної ситуації також будемо змушені вводити адаптивний карантин і закривати підприємства чи інші заклади, у яких колективи не вакциновані і кількість хворих зростає", - зазначив Віталій Коваль.