• Головна
  • Новини
  • Депутат Вараської міської ради очолив Вараську районну асоціацію футболу

Депутат Вараської міської ради очолив Вараську районну асоціацію футболу

У Вараші відбулася установча конференція Вараської районної асоціації футболу. Головою громадської спілки обрано депутата Вараської міської ради, заступника начальника Управління соціальних об'єктів ВП "Рівненська АЕС" Юрія Кравця.

Участь в установчій конференції у якості запрошених гостей взяли міський голова Олександр Мензул та голова Вараської районної ради Ярослав Березюк.

"Україна – футбольна держава. І будь-яка влада має робити те, що до душі людям. А футбол – це наймасовіший вид спорту, тому ми зобов'язані підтримувати його, як і інші види спорту. Футбол - це вид спорту, який об'єднує різних людей. Хтось вболіває, хтось грає. Я вболіваю за збірну України, також вболіваю і за "Верес". Колись у дитинстві й сам м'яча ганяв", – зауважив міський голова Олександр Мензул.

IMG 7228

Ярослав Березюк (ліворуч) та Олександр Мензул

У свою чергу голова Вараської районної ради Ярослав Березюк переконаний, що новостворена асоціація допоможе владі району організувати підтримку футбольних клубів та команд.

"Переконаний, що в Україні немає людей, котрі не цікавляться футболом. Особливо після нещодавнього чемпіонату Євро-2020. На території колишніх Володимирецького та Зарічненського районів, а також міста Вараш футбол завжди був масовий і популярний. Сьогодні ми були свідками створення Вараської районної асоціації футболу і це дуже приємно. У контексті адміністративно-територіальної реформи створення районної асоціації дуже на часі. Адже останнім часом багато команд зверталося до нас за підтримкою, зокрема, фінансовою, організаційною. Створення районної асоціації – це перший крок до того, як буде далі розвиватися футбол в нашому районі", – сказав Ярослав Березюк.

Потреба у створенні нової районної асоціації футболу виникла у зв'язку з запровадженням нового адміністративно-територіального устрою України. Нову громадську спілку заснували Зарічненська районна федерація футболу, Володимирецька районна федерація футболу, Федерація футболу м.Вараш та Рівненська обласна асоціація футболу. Заступниками голови Вараської районної асоціації футболу сьогодні обрано депутата Вараської міської ради Володимира Грушевського та директор КЗ "Володимирецька КДЮСШ" Олександра Гребеня. До виконавчого комітету асоціації окрім голови та заступників також увійшли Микола Шинкар, Віктор Сус, Василь Лосінець, Олексій Кривошеєв, Володимир Пюро.

"Основне завдання нашої асоціації – це розвиток дитячого футболу, відновлення футбольних традицій у сільських територіях громад району. Наші команди мають показувати цікаву гру, а стадіони повинні бути заповнені вболівальниками", – переконаний Юрій Кравець.

IMG 7275

Олексій Хахльов та Юрій Кравець (праворуч)

Голова Рівненської обласної асоціації футболу, яка також стала співзасновником районної асоціації, Олексій Хахльов закликав представників влади, бізнесменів, футбольну спільноту Вараської громади та району об'єднатися задля спільної мети – розвитку футболу.

"Після обрання нового керівника і створення нової асоціації, сподіваюся можна буде розраховувати на створення північної оази рівненського футболу. Тут великий потенціал - хороші вболівальники, багато людей займається футболом, хороший фінансовий потенціал. Це один з найпотужніших районів. Хочу передати вітання керівникам Вараша, району, Рівненської АЕС. Нам важливо, щоб навколо нового очільника районної асоціації об'єдналися прагнення та очікування як керівників, так і футбольної спільноти. А це важливо, щоб нова асоціація працювала на повну потужність", – зауважив голова Рівненської обласної асоціації футболу Олексій Хахльов.