У Вараші розпочалася міжнародна акція "World Cleanup Day"

У Вараші стартувала Міжнародна акція "Всесвітній день прибирання "World Cleanup Day" в Україні". Її мета – очистити забруднені території від сміття та мотивувати громадян ставати більш свідомими та зменшувати кількість відходів.

До "World Cleanup Day" долучилися виконавчий комітет Вараської міської ради, комунальні підприємства "Благоустрій", "Вараштепловодоканал", Вараський міський центр соціальних служб і представники департаментів, управлінь виконавчого комітету Вараської міської ради, а також активісти та відповідальні громадяни міста Вараш.

Директор КП "Вараштепловодоканал" Юрій Трачук вважає, що долучитися до акції мають не тільки працівники комунальної сфери, органи місцевого самоврядування, а й інші жителі Вараської громади. Слушна нагода організувати прибирання і 18 вересня.

"Акцію "World Cleanup Day" у Вараші проводимо дещо раніше, хоча в Україні вона відбудеться 18 вересня. Усі розділені на групи, до прикладу наше підприємство прибирає уздовж річки Стир. Хочу зауважити, ВТВК отримало сьогодні багато звернень – довідавшись про акцію люди просять зробити щось подібне у вихідні, адже вони також хочуть долучатися", – зазначив директор комунального підприємства.

Працівники КП "Управляюча компанія "Житлокомунсервіс" Вараської міської ради прибирали велосипедні доріжки до ВП "РАЕС", дорогу до гори Хомецької та безпосередньо територію цієї гори.

Напередодні Міжнародної акції у Вараші були визначені пункти збору, на яких організовано прибирання: магазин "Любава" у м-р Будівельників (прибирання території біля річки Стир за кладовищем); міст через річку Стир (прибирання території поблизу річки Стир до ресторану "Маєток"); біля житлового комплексу "Оберіг" (прибирання території лісу у м-р Ювілейний); на початку бігових доріжок до ВП РАЕС (прибирання території гори Хомецької); КЗ "Парк культури та відпочинку" (прибирання території лісу парку культури та відпочинку).