• Головна
  • Новини
  • Вараські рятувальники та поліцейські провели зустрічі зі школярами

Вараські рятувальники та поліцейські провели зустрічі зі школярами

Працівники Вараського районного управління ГУ НП у Рівненській області та 12-ї державної пожежно-рятувальної частини організували для школярів Більськовільського та Собіщицького ліцеїв  інтерактивний урок. 

Під час профілактично-агітаційного заходу дітям продемонстрували деякі зразки спеціальної техніки та спецзасоби.

Рятувальники також навчали учнів правилам пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності людини, наголошували на неухильному їх дотриманні. Розповіли і про те, як діяти у разі виникнення надзвичайної події.

Задля ширшого уявлення дітей про роботу пожежно-рятувальної служби, школярам продемонстрували та розповіли про призначення спеціальної аварійно-рятувальної машини – легкого типу, бойового одягу та спорядження, пожежно-технічного обладнання, яке використовується під час ліквідації різних надзвичайних подій, дорожньо-транспортних пригод та ін.

Відмітимо, що інформаційно-профілактичний захід в  освітніх закладах Вараської громади відбувся у рамках “Дня з поліцейським та рятувальником”. Профілактична робота серед дітей, направлена на запобігання виникнення пожеж через необережне поводження чи пустощі дітей з вогнем, відбувається на постійній основі. Рятувальники відвідують навчальні заклади та запрошують дітей до пожежно-рятувальної частини на екскурсії.