• Головна
  • Новини
  • Ансамбль "Bre&ovi" представив Вараську громаду в обласному етно-фольк фестивалі

Ансамбль "Bre&ovi" представив Вараську громаду в обласному етно-фольк фестивалі

Народний аматорський ансамбль української пісні "Bre&ovi" Центру дозвілля представив Вараську громаду в обласному відкритому етно-фольк фестиваль "Збериса, мой родоньку…".

Також за сприяння Департаменту культури, туризму, молоді та спорту виконавчого комітету Вараської міської ради у заході взяли участь майстери народної творчості Петро Ошурко (живопис), Любов Ципан (крапковий розпис) та Людмила Петрик (лялька-мотанка, вироби з бісеру).

Фестиваль має на меті вивчення і популяризацію родинної обрядовості, розвиток пісенно-музичної спадщини, традицій і обрядів поліщуків, ознайомлення з культурою і традиціями Полісся, культурною спадщиною українського народу. Ключовою темою свята, що відбулося 26 вересня у смт Рокитне Сарненського району був обряд обжинок.

Гості фестивалю мали змогу послухати та побачити концертну програму за участю кращих колективів народної аматорської творчості Рівненщини, експозицію робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, відтворення обряду обжинки, майстер-клас із поліських народних танців та інші майстер-класи від народних умільців, ярмарок, виставку хліба, презентацію робіт народних умільців та виступ гурту Man-Gust.