• Головна
  • Новини
  • У Вараській багатопрофільній лікарні немає проблем із постачанням кисню

У Вараській багатопрофільній лікарні немає проблем із постачанням кисню

Вараська багатопрофільна лікарня забезпечена медичним киснем. У закладі на повну потужність працює киснева станція, також у наявності балони із киснем. Зокрема, 30 вересня в обідній час прибув транспорт із 71 балоном, сьогодні, 1 жовтня, прибуде іще 37 балонів, очікується постачання балонів й у наступні дні; киснева станція щогодини виробляє 26 м3 кисню.

Вараська багатопрофільна лікарня є опорною для лікування хворих COVID-19 жителів Вараського та Сарненського районів. За словами заступника директора лікарні Володимира Коханця, через значну завантаженість пацієнтами із коронавірусом в останні дні довелося оптимізувати, перерозподілити потужності щодо подачі кисню. У четвер інфекційне відділення було переведене на подачу кисню з балонів. Киснева станція забезпечує потреби головного корпусу лікарні, зокрема, реанімаційного відділення.

"Наша киснева станція зараз задіяна на повну потужність – виробляє 443 літри медичного кисню щохвилини. Ми її облаштовували для власних потреб, але в області вирішили зробити нашу лікарню опорною і тепер до Вараша везуть хворих із усього Вараського та Сарненського районів. Іще раз хочу подякувати нашим депутатам, що підтримали ідею з придбання кисневої станції і виділили кошти з бюджету – вона вже рятує життя людей", – зауважує міський голова Олександр Мензул.

У рамках підготовки до нової хвилі захворювань COVID-19 оновлена лінія у реанімаційному відділенні (до апаратів ШВЛ зі збільшенням діаметру труб), повністю реконструйована лінія у терапевтичному відділенні (з додатковими ротаметрами, вентилями).

Також у кисневих корпусах Д-1, Д-2 (головному та інфекційному) реконструйована подача кисню з додаванням кисневих рамп та через редуктори, що збільшило пропускну здатність. Також оптимізовано киснепостачання безпосередньо до пацієнтів у інфекційному відділенні та головному корпусі.

Окрім цього придбано два додаткових кисневих балони (5 л) із системами киснепостачання для транспортування хворих на короткі відстані.

Varash stats1

Варто зауважити, що у громаді збільшується кількість захворювань коронавірусом. За тиждень зберігалася динаміка збільшення пацієнтів лікарні із пневмонією. Хворі COVID-19 потребують кисню, здебільшого ці пацієнти невакциновані.

Нагадаємо, у Центрі вакцинації населення від COVID-19 м.Вараш нині є вакцини: CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Центр працює щодня з 9:00-15:00 у Вараській міській публічній бібліотеці за адресою м-р Перемоги 23 (колишнє приміщення МРЕО, військкомату). Попередній запис для вакцинації відбувається у сімейного лікаря або за номером телефону (067) 678-76-32. Також усі ФАП та амбулаторії Вараської громади забезпечені вакцинами проти COVID-19, вакцинація там відбувається за попереднім записом.