• Головна
  • Новини
  • У Вараському ліцеї №5 відкрили меморіальну дошку старшому солдату Василю Килюшику

У Вараському ліцеї №5 відкрили меморіальну дошку старшому солдату Василю Килюшику

Сьогодні на стіні Вараського ліцею №5 відкрили пам'ятну дошку випускнику навчального закладу – старшому солдату Василю Килюшику, що загинув у зоні проведення ООС у лютому 2021 року.

"Ми тут зібралися не лише для того, щоб вшанувати пам'ять мого загиблого сина, а й усіх захисниць і захисників України. Кажуть, що герої не вмирають. Я маю надію, що наступні покоління також будуть пам'ятати і шанувати усіх героїв, які віддали свої життя на цій війні", – сказала мати загиблого воїна Наталія Килюшик.

1393

Наталія Килюшик

"Василь і Сергій, два наших випускника, віддали своє життя за те, щоб ми ходили під мирним небом, щоб ми мали нагоду відпочити, повеселитися. Василь був активістом у школі, був ведучим на різноманітних заходах. Пам'ятаю його як веселого хлопця. Шануймо пам'ять усіх, хто загинув у війні", – промовив директор ліцею Руслан Пашко.

23-річний житель Вараша Василь Килюшик служив за контрактом у Збройних Силах України у 58 окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. Старший солдат був командиром бойової машини другого мотопіхотного взводу другої мотопіхотної роти. Наприкінці лютого 2021 року військовослужбовець загинув у пожежі, що сталася рано вранці у приміщенні взводного опорного пункту. Декілька місяців тривало розслідування цього випадку.

Наприкінці травня цього року зустріти героя, котрий захищав незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, вийшли жителі міста. Поминальну службу за загиблим воїном відправили у Свято-Софіївському храмі. Поховали старшого солдата Василя Килюшика 27 травня на кладовищі у с.Стара Рафалівка.