Пожежа поблизу Вараша виникла через недбалість

Упродовж двох днів на території Вараської громади неподалік міста Вараш горіли суха трава та очерет. Станом на ранок 2 листопада вогонь згас.

За словами заступника міського голови Романа Хондоки, пожежа в екосистемі сталася через недбалість громадян, котрі всупереч вимогам законодавства належно не господарюють на своїх земельних паях. Гасіння пожежі ускладнювалося недоступністю території для пожежної техніки.

"Ми хочемо провести масштабну роботу із населенням сільських територій, дачних масивів, щодо заборони спалювання не лише листя, а і сміття взагалі будь-якого рослинного походження. Плануємо проведення таких рейдів спільно з ДСНС, нашими поліцейськими офіцерами громади, екологами, старостами сіл. Провести інформаційну роботу, щоб донести людям – це не лише небезпека для навколишнього середовища, але й небезпека загоряння їх осель, лісів тощо. Ця робота потрібна задля того, щоб не допустити у майбутньому таких ситуацій. Будемо вірити, що достукаємося до свідомості наших громадян", – зауважив заступник міського голови Роман Хондока.

Світлини і відео загоряння Вараського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також:

Про адміністративну відповідальність за спалювання сухої трави