• Головна
  • Новини
  • У Вараші відкрили новий спортивний майданчик у центрі реабілітації для осіб з інвалідністю

У Вараші відкрили новий спортивний майданчик у центрі реабілітації для осіб з інвалідністю

Сьогодні у Вараському міському центрі реабілітації для осіб з інвалідністю імені З.А. Матвієнко було урочисто відкрито мультифункціональний спортивний майданчик.

На відкритті були присутні міський голова Олександр Мензул, заступники міського голови Михайло Волинець та Дмитро Стецюк, голова профспілки Рівненської АЕС Іван Мельник, директор Вараського міського центру реабілітації Наталія Федінчик, помічник генерального директора ВП "Рівненська АЕС" Роман Гошовський, керівник ТОВ "Західатомбудмонтаж" Сергій Холондович, депутати Вараської міської ради Віталій Лисак, Тетяна Латишенко (фракція "За майбутнє") та Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність"), а також представники від 12 ДПРЧ 6 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області, ДПРЗ-2 з охорони Рівненської АЕС представники інших установ та організацій Вараської громади, працівники та вихованці закладу.

IMG 2243

Поважні гості урочисто відкрили майданчик, перерізавши стрічку, та оглянули якість проведених робіт. Спортивний майданчик складається з баскетбольного, волейбольного та футбольного полів зі штучним покриттям, вміщує у собі місця для глядачів, також на ньому можна займатися іншими видами спорту як теніс, гандбол та ін.

Міський голова Олександр Мензул зауважив, що приємно вразила якість виконаних робіт, що такі майданчики мають частіше з’являтися на території громади.

IMG 2221

Олександр Мензул

"Я вражений якістю будівельних робіт. Мабуть, це найкращий майданчик у Вараші на сьогодні. Такі майданчики мають бути скрізь по місту, громаді, у всіх навчальних закладах. Однак те, що ми відкрили його саме тут, у реабілітаційному центрі, це знаково. Адже ми прагнемо, щоб люди з інвалідністю були максимально інтегровані у суспільство", – сказав Олександр Мензул.

Помічник генерального директора Роман Гошовський у словах вітання акцентував на тому, що Рівненська АЕС також активно долучається до покращення спортивного життя міста та громади, а також створює гідні та безпечні умови доступу осіб з інвалідністю до культурно-спортивних об’єктів.

Також до слів вітання приєднався голова первинної профспілкової організації Рівненської АЕС Іван Мельник.

"Профспілковий комітет та колектив підприємства завжди долучалися до благодійності, завжди допомагали. І я впевнений, що цей спортивний майданчик не перший і не останній. Я хотів би зазначити, що ви можете і надалі розраховувати на нашу допомогу, на нашу співпрацю", – зазначив Іван Мельник.

Директор Вараського міського центру реабілітації Наталія Федінчик висловила слова вдячності усім, хто долучився до процесу побудови майданчику і зауважила, що хоча це був і непростий шлях, однак спільними зусиллями місцевої влади, атомної електростанції, депутатів та інших організацій громади вдалося втілити задумане у реальність.

IMG 2234

Наталія Федінчик

"Нарешті здійснилося наше найзаповітніше бажання, яке ми виношували із початку функціонування закладу. Через певні обставини, ми не маємо спортивної зали, і, знаючи істину, що рух – це життя, ми забезпечували рухову активність наших вихованців, використовуючи територію нашого центру і постійно шукали інші можливості для оганізації свят і дозвілля. Щиро дякую Олександру Павловичу за розуміння, підтримку, за добру волю депутатів Вараської міської ради, забудовнику за те, що тепер ми маємо найкращий спортивний майданчик у місті", – зауважила Наталія Федінчик.

Опісля вихованці реабілітаційного центру потішили гостей виступами, а також роботами, що експонуються у центрі.