• Головна
  • Новини
  • У Вараші відбулася координаційна нарада щодо посилення охорони державного кордону

У Вараші відбулася координаційна нарада щодо посилення охорони державного кордону

Міський голова Олександр Мензул взяв участь у координаційній нараді щодо посилення охорони кордону у межах Рівненської області через ситуацію, яка нині склалася на межі Польщі й Білорусі.

До Вараша сьогодні прибули голова Національної поліції України Ігор Клименко, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, керівники громад Вараського та Сарненського районів, представники поліції, Нацгвардії, ДСНС.

1637155356849

"Нині міграційних рухів на нашому кордоні немає, однак ситуація динамічна. Основні тези, які звучали під час наради: посилюється охорона кордону, для цього залучаються сили Національної гвардії, поліції, також будуть залучені і представники громадських формувань. Будуть розгорнуті штаби для координації дій голів громад та керівників силових структур. У нашій громаді особлива увага роботі старост – необхідно повідомляти поліцію у разі появи у наших сільських територіях невідомих осіб, без жодних самостійних дій", – прокоментував Олександр Мензул.

16371553

Олександр Мензул

Варто зауважити, що у межах Рівненської області протяжність кордону з Республікою Білорусь складає 218 км. Після координаційної наради силовики із повітря оглянули кордон, ситуація стабільна.

Світлини Рівненської ОДА, відділ інформаційної політики та комунікацій