• Головна
  • Новини
  • Олександр Мензул: Жителі Вараської громади мають виконувати свій обов'язок щодо власного майна

Олександр Мензул: Жителі Вараської громади мають виконувати свій обов'язок щодо власного майна

У Вараській громаді необхідно організувати на якісно іншому рівні превентивну роботу з жителями громади щодо протидії виникненню пожеж. Про це міський голова Олександр Мензул сказав у коментарі журналістам після засідання комісії ТЕБ і НС.

На думку очільника громади, вогнеборці спільно з поліцейськими офіцерами громади, працівниками органів виконавчої влади мають проводити роз'яснювальну роботу, перевірки на територіях, де сталася пожежа.

"У кожній пожежі є якась причина – майже завжди це людський чинник. [...] Необхідно посилити превентивну роботу з населенням. Адже людина має право на майно, але водночас вона має і обов'язок щодо нього. І треба змушувати його виконувати. Правила пожежної безпеки написані кров'ю інших людей і їх недотримання призводить до смертей і матеріальних втрат", – зауважив міський голова Олександр Мензул.

Нагадаємо, за 26 днів 2022 року на території Вараської громади сталося вже чотири пожежі: 2 січня у с.Більська Воля в одному із приватних господарств вогонь знищив речі домашнього вжитку господарчої будівлі та трактор, 16 січня в одному з багатоквартирних будинків Вараша горіла електрощитова на сходовій площадці, 18 січня у Старій Рафалівці згорів дах будинку, а за чотири дні у цьому ж селі в приватному господарстві вогнем знищено речі домашнього вжитку, пластикові вікна приміщення лазні, пошкоджено покриття житлового будинку.

Відмітимо, що під час засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вараської МТГ вирішено встановити із 27 січня на території громади "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Також члени комісії ухвалили рішення про тимчасове призупинення освітнього процесу із 27 січня до 6 лютого (включно) у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах громади.

Читайте також:

Дотримуйтесь правил безпеки при експлуатації обігрівальних приладів

Вараська громада в цифрах: 32

Виконуйте правила пожежної безпеки – врятуйте своє життя та майно!

Про Декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки

Правила поведінки під час відвідування богослужінь

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!