• Головна
  • Новини
  • EdCamp: у Вараші відбулася масштабна магістральна (не)конференція для освітян

EdCamp: у Вараші відбулася масштабна магістральна (не)конференція для освітян

У суботу, 27 травня, на базі Вараського ліцею №1, відбулася масштабна магістральна (не)конференція EdCamp для освітян на тему "Сучасний освітній заклад – лабораторія майбутнього".  

На офіційне відкриття EdCamp до Вараша завітало більше сотні освітян з 10 різних областей України. Участь у (не)конференції взяли не лише педагоги, а й представники влади, громадських організацій, депутати Вараської міської ради та ін. В ролі координаторів заходу виступили начальник управління освіти Олена Корень та керівниця Вараського центру професійного розвитку педагогічних працівників Олена Матвіюк.

24 9148

Виступ експерта-розробника курсів "Реальне навчання" на Освіторія Університет Владислава Акименка

Серед присутніх гостей начальник Вараської районної державної адміністрації Людмила Мариніна та директор Департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Петро Коржевський.

Програма зустрічі включала: знайомство з EdCamp-ом, сесія "Відновлюємо освіту", знайомство з експертами/експертками у форматі Speed Geeking (знайомство тет-а-тет з експертами у форматі 3-хвилинних презентацій), перша і друга експертні паралелі (8 локацій), майстерки "Творімо майбутнє разом!", учительські сесії, дискусійна панель та поетична локація. Атмосферність події та активність учасників була вражаючою: обмін власним досвідом та думками, динамічна робота в командах, прояв креативності, зацікавленість та гарний настрій.

24 9417

Дискусійна панель

До слова, EdCamp Ukraine – спільнота відповідального вчительства України, яка створена і діє за принципами всесвітнього руху EdCamp. Перший EdCamp відбувся в травні 2010 року. Заснували рух 11 (над)звичайних учительок і вчителів із Філадельфії, котрі під час розмови за філіжанкою кави винайшли цей формат. Зокрема, EdCamp в Україні вперше був проведений у 2015 році.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!