• Головна
  • Новини
  • На сесії Вараської міської ради внесено зміни до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства

На сесії Вараської міської ради внесено зміни до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства

Відбулося третє пленарне засідання тридцять четвертої сесії Вараської міської ради восьмого скликання. Для роботи у змішаному форматі – онлайн та безпосередньо у сесійній залі – зареєструвалося 28 депутатів.

Розпочалось засідання традиційно із хвилини мовчання за загиблими військовослужбовцями, що у лавах Сил оборони України воювали за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.

Міський голова Олександр Мензул привітав присутніх із Днем Конституції України, котрий відзначають сьогодні, 28 червня.

"Конституція – це документ, який нагадує нам про наші громадянські права та свободи, суверенність та цілісність кордонів нашої країни. Ми визначили наші пріорітети та напрямок руху до Європи", − сказав очільник громади.

Затим Олександр Мензул та начальник Вараської районної військової адміністрації Людмила Мариніна вручили грамоти жителям Вараської громади з нагоди Дня державної служби та Дня Конституції України.

Розгляд порядку денного депутати розпочали із "земельних" питань. Зокрема, обранці розглянули проєкти рішень про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та передачу земельної ділянки у власність, надання згоди на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок комунальної власності, поновлення Договору оренди земельної ділянки на новий строк, припинення договорів оренди земельних ділянок, які укладені з Приватним акціонерним товариством "Рівнеобленерго" та надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо впорядкування території для містобудівних потреб.

На пленарному засіданні депутати також внесли зміни до Комплексної програми благоустрою та розвитку комунального господарства Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Мова про виділення додаткових коштів на флагштоки та прапори для розміщення на кладовищах, іще один захід програми стосується фінансування ліцензованої послуги для розроблення норм для КП "Вараштепловодоканал".

Депутати підтримали питання про безоплатну передачу майна з комунальної власності Вараської міської територіальної громади в комунальну власність Кочубеївської сільської об’єднаної територіальної громади – для цієї громади, що постраждала унаслідок бойових дій передано вантаж із листовим склом.

WhatsApp Image 2023 06 13 at 16.27.37 1

Ухвалено й рішення щодо надання згоди на прийняття в комунальну власність Вараської міської територіальної громади обꞌєкту цивільного захисту – протирадіаційного укриття, що знаходиться у підвальному приміщенні будівлі клубу у с.Сопачів (вул.Івана Гузоватого 7).

Також депутати внесли зміни до Програми розвитку та реалізації питань містобудування на території Вараської міської територіальної громади на 2021-2023 роки. Зокрема, додались детальні плани території по вул.Тараса Боровця, інженерно-технічні заходи цивільного захисту по вул.Рівненська. Відмінено розроблення чотирьох генеральних планів території с.Рудка, с.Щоків, с.Березина та с.Діброва, які будуть виконані у рамках розробки Комплексного плану просторового розвитку громади.

На завершення начальник Відділу цивільного захисту населення Управління безпеки та внутрішнього контролю Ірина Мізюк на прохання депутатів доповіла про стан укриттів у Вараській громаді. Насаперед, вона зауважила, що на офіційному сайті Вараської міської ради розміщена інтерактивна карта, де нанесено інформацію про усі захисні споруди нашої громади.

Зокрема, вона відмітила, що у наявності 49 захисних споруд, із них 10 сховищ, 17 протирадіаційних укриттів і 22 найпростіших укриття. Левова частина захисних споруд – це комунальна та державна власність, декілька є приватними.

Стосовно захисних споруд, які перебувають у державній власності: переважно це об'єкти ВП РАЕС, ПАТ "Укртелеком", які перебувають у належному стані – вони відкриті, й є цілодобовий доступ. Щодо захисних споруд приватної власності, то за рішенням комісії ТЕБ та НС балансоутримувачі мають зробити маркування захисних споруд, забезпечити цілодобовий доступ до них і визначити відповідальних осіб. Також Мізюк повідомила що у Вараському ліцеї №3 заплановано провести реконструкції будівлі для розміщення протирадіаційного укриття. 

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!