• Головна
  • Новини
  • Депутати ВМР звернулися до керівництва держави щодо неприйняття постанови Кабміну про перегляд зонування забруднених територій

Депутати ВМР звернулися до керівництва держави щодо неприйняття постанови Кабміну про перегляд зонування забруднених територій

Відбулося засідання позачергової 35-ої сесії Вараської міської ради. Для роботи у залі засідань зареєструвалося 20 депутатів

У порядку денному одне питання – звернення депутатів ВМР до Верховної Ради України та Президента України, Кабінету Міністрів України та Державного агентства України з управління зоною відчуження щодо недопущення прийняття постанови КМУ "Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України".

"Із метою недопущення порушення прав мешканців Вараської міської територіальної громади, просимо:
1. Не підтримувати та не приймати проєкт постанови КМУ "Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів КМУ" як такий, що суперечить Конституції та законам України.
2. Переглянути Закон України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" у бік відновлення пільг та компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
3. Подати до ВРУ проєкт змін до статті 12 ЗУ "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" та Закону України "Про ринок електричної енергії", якими встановити розмір діючого пільгового тарифу/ціни на електроенергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій на рівні 70 відсотків.
4. Подати до Верховної Ради України проєкт змін до ЗУ "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" та ЗУ "Про ринок електричної енергії", якими передбачити встановлення пільгових тарифів/ціни на електричну енергію для непобутових споживачів (юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та інших суб'єктів господарювання, в тому числі обслуговуючих кооперативів) в монофункціональних містах-супутниках ядерних установок (атомних електростанцій) на рівні 70 відсотків)", – мовиться у резулятивній частині тексту звернення.

Із повним текстом звернення можна ознайомитися за посиланням.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!