• Головна
  • Новини
  • Під час "комунальної" комісії обговорено питання щодо постачання гарячої води до будинків у літній період

Під час "комунальної" комісії обговорено питання щодо постачання гарячої води до будинків у літній період

Відбулося засідання Комісії з питань комунального майна, житлової політики, інфраструктури та благоустрою Вараської міської ради. Депутати розглянули дев’ять питань порядку денного.

Насамперед, голова комісії Дмитро Ющук (фракція "Європейська солідарність") запропонував розпочати роботу із обговорення питань, які потребують додаткової уваги керівників комунальних підприємств громади. Зокрема, щодо постачання гарячої води у літній період до будинків по м-р Будівельників 9/1, 9/4 та м-р Вараш 19.

Директор КП "Вараштепловодоканал" Роман Саушкін озвучив присутнім альтернативний варіант вирішення проблеми для згаданих будинків – розробити окрему систему, яка діятиме виключно у літній час. У результаті обговорення керівнику "ВТВК" було дано доручення підготувати розрахунки щодо озвученої пропозиції.

Затим члени комісії розпочали розгляд порядку денного – передусім обговорено питання про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території Вараської МТГ. Зокрема, обговорили зміни до правил, котрі надіслав Ігор Саворона (фракція "Сила людей"). Вони передбачають заборону розташування великогабаратних рекламних засобів на вулиці Лесі Українки, проспекті Т.Шевченка (з боку м-р Будівельників), Парку культури та відпочинку, також повна заборона розташовування рекламних засобів на певних вулицях тощо. Пропозиція депутата не знайшла підтримки колег під час голосування.

17 липня депутати підтримали проєкт рішення про прийняття вулиць та доріг Мульчицького старостинського округу у комунальну власність Вараської міської територіальної громади. Оскільки вулиці та дороги фактично обслуговуються КП "Благоустрій", але до цього часу не перебували на балансовому обліку жодного підприємства, установи, організації.

Під час "комунальної" комісії розглянули проєкт рішення про внесення змін до Комплексної програми енергоефективності Вараської міської територіальної громади на 2021-2025. Із метою скорочення витрат на енергоресурси пропонується замінити люмінесцентні світильники на LED-лампи у закладах освіти, лікарнях, адміністративних будівлях, встановити автоматичні регулятори на системах теплопостачання та ін.

Також заслухали питання щодо внесення змін до Програми розвитку і реалізації питань нового будівництва, реконструкції, модернізації та капітального ремонту об’єктів житлового фонду та інфраструктури Вараської міської територіальної громади на 2023 рік.

Зокрема, до заходів Програми додано виготовлення проєктної документації для капітального ремонту будівлі інфекційного відділення "Вараської багатопрофільної лікарні" (ВБЛ), будівництво теплової мережі у м.Вараш, будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Мульчиці; поточні ремонти частини приміщень Вараського ліцею №2, водостічної системи (навішування ринв) будівлі котельні с.Собіщиці, заміну віконних блоків приміщень Більськовільського ліцею і поточний ремонт приміщень пологового будинку ВБЛ.

На завершення засідання депутати розглянули питання безоплатної передачі майна з комунальної власності Вараської МТГ у комунальну власність Кочубеївської сільської територіальної громади − для цієї громади, що постраждала унаслідок бойових дій було придбано шифер.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!