Безлактозне та безглютенове харчування

28 січня відбулась зустріч начальника управління освіти з батьками, чиї діти потребують безлактозного та безглютенового харчування. На заході обговорювалось питання впровадження безглютенового та безлактозного харчування в закладах дошкільної освіти міста.

Безлактозне (безмолочне) дієтичне меню передбачає виключення з раціону продуктів, які містять молоко (тваринного походження) та похідні з нього: вершкове масло, сир, творог, сметана, кефір, йогурт, тощо.

Безглютенове дієтичне меню передбачає виключення з раціону продуктів, що містять білок, який наявний в злакових продуктах: пшенична, житня, ячмінна, вівсяна крупи, борошно та крохмаль з них. 

На сьогодні офіційно звернулись батьки 6-ти дітей, які потребують вищезазначеного харчування. Підставою для організації даного харчуванням є заключення лікаря з вказаним діагнозам щодо непереносимості глютену чи лактози.

Управління освіти вивчає питання постачання спеціальних продуктів та визначення вартості такого харчування. Проводяться консультації з працівниками Володимирецького районного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та технологом щодо приготування окремих страв.

Планується обговорення та узгодження впровадження дієтичного харчування з депутатським корпусом та міським головою.