Черговий моніторинг аптечних закладів

З метою проведення упереджувальної роботи, спрямованої на запобігання фактам використання найманої праці без належного оформлення, робочою групою, до складу якої увійшли представники управління праці та соціального захисту населення та відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради. Варашського відділення Сарненської ОДПІ ГУ ДФС у Рівненській області, Володимирецького об’єднаного Управління ПФУ в Рівненській області 30.01.2019 року проведено черговий моніторинг (комісійне обстеження) аптечних закладів, розташованих у мікрорайонах Вараш та Перемоги, з питань виконання суб’єктами господарювання законодавства у сфері праці.

Під час проведення обстежень працівників аптечних закладів ознайомлено зі змінами в трудовому законодавстві, наслідками нелегальної зайнятості та відповідальності роботодавців у вигляді штрафу за порушення трудового законодавства.

Приємно відмітити, що з усіма працівниками, які перебували на робочих місцях в закладах до яких завітали члени робочої групи, трудові відносини оформлені згідно з нормами трудового законодавства.

Працівники охоче спілкувалися, надавали запитувану інформацію, що свідчить про високий рівень обізнаності та податкової культури, як найманих працівників так і роботодавців.