Вітаємо із перемогою у ІІ етапі конкурсу-захисту МАН

Невід’ємною складовою роботи з обдарованою молоддю є пошук та підтримка талановитих дітей. Участь у шкільних та міському наукових товариствах Рівненського територіального відділення Малої академії наук України є тим стартовим майданчиком, який дає школярам перший досвід наукової діяльності, пошуку креативних рішень і презентації власних досягнень.

Саме Мала академія наук об’єднує таких розумних і талановитих юнаків та дівчат! Головним показником досягнень юних дослідників є щорічний Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів.

Упродовж січня 2019 року було проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, у якому взяли участь 54 юних дослідники закладів загальної середньої освіти м. Вараш. Конкурс відбувся в 30 секціях одинадцяти відділень. 46 учнів здобули перемогу, з яких 20 учнів стали учасниками ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту. 

ІІ етап конкурсу-захисту на теренах області проходив у 3 тури: заочне оцінювання науково-дослідницьких  робіт; оцінювання навчальних досягнень із базових дисциплін у наукових відділеннях;  16 лютого 2019 року – захист науково-дослідницьких робіт. Найголовніше інтелектуальне змагання для учнів-членів Рівненського територіального відділення МАН 16 лютого 2019 року традиційно відбувалося на базі Рівненського Національного університету водного господарства та природокористування. 695 учасників конкурсу представили на розсуд журі 746 наукових і творчих досліджень. Учні з усіх куточків нашої області захищали свої доробки і доводили поважним членам журі наукову доцільність одержаних результатів, вели наукові баталії.

Напружена робота та хвилювання слухачів, їх керівників, батьків, учителів залишилися позаду, але горизонти наукової діяльності тільки почали відкриватися перед юними дослідниками.

Захист наукових робіт на обласному етапі відбувався у 12 відділеннях, 62 наукових секціях. Варто відзначити належний рівень захисту науково-дослідницьких робіт: високу культуру мовлення конкурсантів, чіткість і грамотність викладення матеріалу, уміння вести дискусію, дотримання регламенту. Захист науково-дослідницьких робіт супроводжувався презентаційними матеріалами.

Почесне І місце в секції «Технології програмування» відділення комп’ютерних наук у ІІ етапі конкурсу виборола учениця 11 класу Вараської гімназії Панченко Тетяна (науковий керівник – Качинська Оксана Миколаївна), представивши на розгляд журі роботу «Розробка мобільного додатку «Туристичний путівник TerraIncognita»».

Метою наукової роботи є розробка мобільного туристичного путівника TerraIcognita для практичного використання гостями та жителями міста Вараш, який надаватиме зручні засоби для проведення короткотривалих вело, авто- чи піших подорожей з вказаними маршрутами та великою кількістю цікавих локацій, із зазначенням загальної та історичної інформації про місце, відстані, необхідного часу і детальної карти маршруту.

Щиро вітаємо ученицю та її наукового керівника Качинську Оксану Миколаївну з перемогою. Зичимо Тетяні гідно представити місто та область на заключному етапі конкурсу в м.Києві. Бажаємо віри у власні сили, наукових успіхів і наснаги, максимального розвитку своїх творчих здібностей. Нехай ця перемога стане поштовхом до самовдосконалення та майбутньої успішної професійної діяльності. Висловлюємо вдячність  Оксані Миколаївні за підготовку та гідний виступ її учениці у конкурсі-захисті МАН.