• Головна
  • Новини
  • Звернення міського голови Сергія Анощенка з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Звернення міського голови Сергія Анощенка з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Шановні мешканці міста!

Згідно з Указом Президента України, 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. В цей скорботний пам’ятний день ми вшановуємо подвиг, мужність та відвагу наших співвітчизників, які загинули під час Революції гідності, відстоюючи ідеали демократії та європейський вибір України.

Своєю самопожертвою вони продемонстрували світові щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі. Революційні події в Україні 2013-2014 років не залишили байдужим нікого, змінили хід історії та свідомість українців. Вони вивели на майдани міст та містечок України мільйони людей, які постали проти несправедливості, диктатури та корупції.

Загибель учасників Революції Гідності, анексія Криму, військова агресія на сході України, події в Керченській протоці поставили перед Україною нові виклики. Сьогодні нам доводиться продовжувати боротьбу, відстоюючи не лише власну гідність, але й незалежність та цілісність своєї держави. Подвиг безстрашних Героїв Небесної Сотні продовжує надихати мільйони українських патріотів на рішучу боротьбу проти українського загарбника.

Ми віримо, що спільними силами, усі разом, ми зуміємо захистити свою землю, здобути мир для відновлення і розбудови державності. Сьогодні це наш святий обов'язок перед майбутніми поколіннями, перед пам'яттю загиблих героїв.

Слава Героям Небесної Сотні!

Слава Україні!

З повагою, міський голова  С.Анощенко