Весняний зорепад хореографічної феєрії талантів

Жак д’Амбуаз сказав: «Танець — це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання; це ритм твого життя; це вираження в часі і русі, в щасті, радості, смутку…».

Танець лікує, надихає, окрилює, живе у душі і серці свого виконавця. Але народжується він у думках хореографа, а вже танцівнику-виконавцю судилося переплестися з ним у творчому тандемі, висловлюючи рухами та єднаючись з музикою.

У суботу, 2 березня, у ПК ВП РАЕС ім. Лесі Українки відбувся творчий вечір зразкового художнього хореографічного ансамблю «Пірует» під керівництвом Махоріної Ольги Павлівни та гуртка сучасного спортивного танцю «Едем», керівник Грицай Ольга Миколаївна, під промовистою назвою – «Весняний зорепад».

Понад 10 років тому в Будинку дитячої та юнацької творчості були створені ці прекрасні хореографічні колективи. Протягом цих років керівники та наставники зернинка до зернинки складали золоті колоски здобутків та перемог своїх вихованців, вкладаючи в них всі свої сили, творчу енергію, життєву наполегливість.

Нині у доробку хореографів та дітей закладу позашкільної освіти безліч перемог та відзнак.

Так, найвища нагорода ансамблю «Пірует» - звання «зразковий художній хореографічний колектив», отримане 2013 року. У 2019 році колектив чекає на підтвердження своїх досягнень. Крім цього вихованці ансамблю на чолі з керівником Махоріною О.П. за 2018-2019 роки здобули перемоги у Міжнародних конкурсах «Зірковий парад-2018», «Зірковий зорепад», «Барвиста осінь», «Зірковий парад», «Зіркові хвилі Світязя», Всеукраїнських конкурсах «PLANETA dance fest», «Твій шанс», «Самоцвіти», обласному конкурсі хореографічних колективів освіти «Веселі закаблуки» та безлічі інших. Адже щороку понад 25 міських заходів та святковий концертів не проходять без участі вихованців ансамблю. Тільки за минулий рік колектив узяв участь у 7 обласних конкурсах-фестивалях та є переможцем і лауреатом 5 всеукраїнських та 3 міжнародних конкурсів.

Не менш результативним та наполегливим є і творчий шлях гуртка сучасного спортивного танцю «Едем», який очолює Грицай О.М. У доробку вихованців колективу за 2018-2019 роки 17 міських заходів, 4 обласних, 5 всеукраїнських, 4 міжнародних. Традиційними творчими заходами є змагання з художньої гімнастики «Весняночка» та «Едем - best». Беручи участь у конкурсах різного рівня, вихованці гуртка подорожують Україною, здобуваючи перемоги: Всеукраїнський хореоргафічний конкурс «Brilliant - запрошує», Всеукраїнський конкурс серед команд естетичної гімнастики, Всеукраїнський конкурс хореографії та гімнастики, обласний конкурс хореографічних колективів освіти «Веселі закаблуки» та багато-багато інших.

Вихованці та керівники хореографічних колективів своєю наполегливою працею здобувають заслужену славу не тільки на місцевому рівні, але й далеко за його межами, несучи у широкий світ барвисту мову танцю. І, звісно, допомагає їм у цьому любов, підтримка та розуміння батьків. Адже важливим є не просто творчий розвиток особистості, а виявлення і розкриття її неповторності та унікальності, становлення її як яскравої творчої індивідуальності.

Яскравим та красномовним підтвердженням всього вищезазначеного і став творчий вечір колективів «Пірует» та «Едем», до якого увійшло 14 яскравих художніх номерів. Вихованці подарували глядачам і місту незабутню творчу феєрію – вічну гармонію танцю і душі. Коли співпереживання та авторська інтерпретація педагога і вихованця відкриває зі сцени завісу культурного багатства та неперевершеності, прагнення пізнати та передати світові і глядачу зокрема частинку власної душі. Бо ж немає для творчої особистості межі креативності, талановитості, витонченості та наполегливості

 Вітаємо учасників з прекрасним творчим вечором. Бажаємо вихованцям зразкового художнього хореографічного ансамблю «Пірует» та гуртка сучасного спортивного танцю «Едем» на чолі з їх керівниками Махоріною Ольгою Павлівною та Грицай Ольгою Миколаївною нових творчих злетів, наснаги та завзятості, неповторних колоритних виступів, прагнення до саморозвитку та здійснення мрій.