Чи зменшаться комунальні тарифи?

22 лютого 2019 року повинна була відбутися чергова сесія Вараської міської ради. Цього дня депутати збиралися розглянути ряд вкрай важливих для громади міста питань, що стосувалися виділення коштів на медицину, спорт та освіту, ремонт міських доріг та вирішення нагальних проблем комунальної галузі.

Однак, тоді необхідного для проведення сесії кворуму не зібралося - частина депутатів до сесійної зали просто не прийшли.

Проігнорували засідання сесії депутати Євгеній Павлишин, Анатолій Кніовець, Наталія Петрович, Дмитро Ющук, Олена Антипець, Ксенія Будь, Сергій Денега, Людмила Верешко, Ігор Куц, Сергій Присяжнюк, Людмила Семенюк, Сергій Шарапов, Ніна Хвалько та Степан Жданюк.

Міським головою Сергієм Анощенком видано розпорядження про повторне скликання тридцять третьої сесії Вараської міської ради на четвер, 7 березня.

У порядку денному сесії – все ті ж важливі для громади міста питання. Зокрема, й проект рішення щодо скасування необгрунтовано піднятих населенню тарифів на комунальні послуги та проект рішення про встановлення надбавок до посадових окладів педагогічним працівникам закладів та установ освіти.

Як зазначив міський голова Сергій Анощенко, нові збільшені тарифи, які на сьогоднішній день сплачують мешканці міста – затверджено з грубими порушеннями:

« В той час, коли прем’єр-міністр дає доручення головам ОДА контролювати, щоб не було необґрунтованого підвищення тарифів, а кожен з кандидатів в Президенти каже, що необхідно знижувати тарифи – у Вараші депутати від цих же партій – «БПП», «Батьківщина»… просто не приходять на сесії, де має голосуватися зниження тарифу.

В результаті такої бездіяльності щомісяця кожен житель нашого міста продовжує переплачувати чималі кошти за комунальні послуги.

Це справжня війна проти мешканців міста – коли партійні та власні інтереси депутати ставлять вище інтересів громади. Тож вже у четвер, 7 березня, народні обранці покажуть усьому місту, хто з них прийшов до міської ради дбати про інтереси громади, а хто - суто задля задоволення власних потреб».