• Головна
  • Новини
  • Звернення міського голови Сергія Анощенка до 205-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка

Звернення міського голови Сергія Анощенка до 205-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка

Шановні містяни!

9 березня ми відзначаємо 205-ту річницю від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка.

Цей день знаменний у житті українського народу. Щоб усвідомити, ким був та є для українців Тарас Шевченко, достатньо лише пригадати, що за часів наших дідів та прадідів в кожній хаті, поруч з іконами, висів портрет Тараса Шевченка.

Його творчість невмируща. Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. З плином часу все більше переконуєшся, що поезії нашого Кобзаря — то одкровення, які він висловив на адресу минулих, сучасних і прийдешніх поколінь українців.

Своїм словом Шевченко зробив величезний вплив на уми і серця українців. Хоч він не був політиком, проте на його ідеях виховувались і виховуються мільйони українців. Він не був полководцем, але його слово мобілізувало і мобілізує мільйони українців до боротьби за власні права і свободи та людську гідність.

Завдяки Кобзареві українців пізнали як особливу націю із дивовижною, унікальною, надзвичайно багатою духовністю культурою.

Тож, шануймо свого генія та вчимося у Тараса Шевченка любити Україну, українське слово, бути гідними синами й доньками рідної країни та підтверджувати цю любов своїми вчинками.

         З повагою, міський голова С.Анощенко