У роз’ясненні постанови суду відмовлено

21 січня 2019 року Львівським апеляційним адміністративним судом було визнано протиправним та скасовано рішення Вараської міської ради від 15.12.2017 року «Про дострокове припинення повноважень Вараського міського голови Анощенка С.І.».

Вочевидь, все ще не бажаючи визнати правду та змиритися з «непоправним», секретар ради Олександр Мензул та його «представник» - адвокат Ігор Діонісьєв звернулися до суду із проханням РОЗ'ЯСНИТИ їм дану постанову.

11 березня 2019 року колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду винесла ухвалу – у роз’ясненні постанови відмовити.

Адже, як зазначив під час судового засідання представник Вараської міської ради, «постанова суду є цілком зрозумілою, роз’яснення не потребує і станом на сьогоднішній день є повністю виконаною».

Ситуацію коментує міський голова Сергій Анощенко:

«Секретар ради Олександр Мензул взагалі не має повноважень звертатися до суду від імені Вараської міської ради. Однак, його позов таки не був марним, адже під час засідання з’ясувалася ще одна цікава річ: насправді й адвоката Діонісьєва, який вже отримав з міського бюджету близько сотні тисяч гривень за свою «роботу», теж ніхто не уповноважував представляти інтереси ради. Його довіреність, нібито видана від імені Вараської міської ради - ніде не зареєстрована, тож є, вочевидь, підробленою.

Тепер маємо підстави для звернення до правоохоронних органів із запитанням - яким чином адвокат, який не мав права представляти інтереси ради, отримав близько сотні тисяч гривень з міського бюджету? Адже якщо він представляв у суді чиїсь приватні інтереси – то ця приватна особа й повинна було оплачувати його послуги.

А секретарю Мензулу, який робить вигляд, що не розуміє простої постанови суду, поясню ще раз: ніхто не має права звільняти чи призначати міського голову, адже це виборна посада й право вирішувати, хто саме представлятиме інтереси громади має тільки громада. Депутати можуть достроково припинити повноваження міського голови у разі наявності у них для цього законних підстав. Оскільки суд підтвердив, що законних підстав для прийняття рішення «Про дострокове припинення повноважень Вараського міського голови Анощенка С.І.» у депутатів не було – міський голова не поновлюється на роботі, а лише повертається до виконання своїх обов’язків.

І добре було б, якби нарешті й частина депутатів Вараша, підконтрольна гендиректору РАЕС та його сину, нарешті згадала про інтереси мешканців міста і повернулася до виконання своїх обов’язків ПЕРЕД ГРОМАДОЮ».