Коли депутати почнуть дбати про громаду?

14 травня 2019 року відбулося ІІІ пленарне засідання 33 сесії Вараської міської ради.

Для участі у роботі сесії зареєструвалися 27 депутатів ради. Однак, як виявилося, не усі народні обранці прийшли на сесію для того, щоб працювати. Частина депутатського корпусу, зокрема, депутати від партії «БПП» (Є. Павлишин, Д.Ющук, А.Кніовець, О.Мензул, Н.Петрович), «Сили людей» (К.Будь, С.Денега) та «УНП» (С.Жданюк), схоже, прийшли на сесію лише з однією метою – зірвати засідання та не допустити, аби було прийнято рішення щодо зниження тарифів та внесення змін до бюджету міста.

Також в залі були присутні люди, які самопроголосили себе «громадою» міста – О.Дерев'янчук, А.Маєвський та М.Дядюра. Ці, так звані громадські «активісти», викрикуючи з місця образи, бігаючи залом та провокуючи присутніх, також зробили все можливе для того, щоб сесія не розпочиналася якомога довше.

Після двох годин суперечок ІІІ пленарне засідання таки відкрили. Порядок денний, до якого внесли питання щодо зниження тарифів і внесення змін до бюджету міста, було сформовано.

Втім, навіть після цього деякі депутати не заспокоїлися і не почали працювати. Аби не допустити початок розгляду питань, першим з яких значилося питання щодо зменшення тарифів населенню міста, депутат від «Сили людей» Сергій Денега вдався до крайніх мір – пошкодив робочий ноутбук міського голови, після чого вирвав мікрофон та викинув у залу. Така вкрай неадекватна поведінка депутата спровокувала бійку у сесійній залі, в результаті якої в роботі засідання довелося оголошувати перерву.

Ситуацію коментує міський голова Сергій Анощенко:

«Під час 4 пленарного засідання, яке відбудеться наступного тижня, першим питанням порядку денного буде стояти питання щодо зниження тарифів населенню міста, другим – щодо внесення змін до бюджету та передбачення коштів на забезпечення житлом учасників АТО, стипендії спортсменам міста, ремонт ліфтів, капітальний ремонт доріг по вулицях Енергетиків та Соборна, ремонт покрівель, встановлення лічильників теплової енергії у житлових будинках міста та потреби медицини, спорту і освіти.

У разі, якщо депутати не голосуватимуть за зниження тарифів та виділення коштів на розвиток міста, буду пропонувати усім представникам Вараської міської ради здати посвідчення та готуватися до повних перевиборів ради – як депутатів, так і міського голови.

Закликаю усіх народних обранців схаменутися та зрозуміти, що люди хочуть жити в гарному спокійному процвітаючому місті та гордитися його розвитком, а не ходити напівзруйнованими дорогами та спостерігати, як депутати обливають брудом один одного. Забудьте про настанови своїх політичних керівників, голосуйте так, як підказує ваша честь та совість. Подумайте нарешті про людей, які свого часу довірили вам представляти свої інтереси».