• Головна
  • Новини
  • Музею історії Вараської гімназії присвоєно звання «Зразковий музей»

Музею історії Вараської гімназії присвоєно звання «Зразковий музей»

Міністерство освіти і науки України присвоїло звання «Зразковий музей» музею історії Вараської гімназії. Це третій музей при закладах освіти міста, якому присвоєно зазначене почесне звання. До цього його отримали етнографічний музей «Українська світлиця» ЗОШ №2 та краєзнавчий музей ЗОШ №5.

Музей історії Вараської гімназії бере початок з грудня 2007 року, де за ініціативи директора Горбачик Н.Ф., педагогічного та учнівського колективів створено музейну кімнату, яку з 2009 року реорганізовано у музей.

На сьогоднішній день фонди музею складають понад 180 предметів, експозиції містять відомості про історію створення, діяльності та розвитку гімназії, міжнародні зв’язки із закладами освіти Польщі, Білорусі, Австрії, а також - пошукову та позаурочну діяльність учнів, історію рідного міста.

Відповідальна за роботу музею, вчитель історії Маслюковська Тетяна Миколаївна, щорічно організовує роботу ради музею, формує пошукову, бібліографічну, екскурсійну групи та групи роботи з громадськістю серед педагогів та дітей. При музеї щорічно функціонує гурток „Юний екскурсовод”, на рахунку вихованців якого десятки цікавих дослідницьких робіт з історії рідного краю.

Варто зазначити, що за час свого існування музей перетворився у центр просвітницької роботи, в якому систематично проводяться екскурсії для учнів гімназії та шкіл, гостей міста; постійно діють тематичні виставки, проводяться виховні години патріотичного спрямування, уроки історії, української літератури, інших навчальних предметів. Неодноразово проводились і науково-практичні семінари та конференції міського, обласного, Всеукраїнського рівнів; засідання методичних об’єднань педагогічних працівників, зустрічі з відомими людьми.

Вітаємо колектив гімназії із заслуженим визнанням роботи на Всеукраїнському рівні!

Бажаємо не зупинятись на досягнутому, продовжувати розвивати розпочаті дослідницькі проекти, а музейна педагогіка хай і надалі буде складовою інтерактивних методів навчання дітей з різних предметів.